Türk halklarının kökeni Türk halklarının kökeni
Türk operasının önemli isimlerinden, devlet sanatçısı Atilla Manizade son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçı, Levent Cami'sinde kılınan öğle namazının ardından Kilyos Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

Eski İstanbul Devlet Opera ve Balesi müdürlerinden sanatçı Atilla Manizade, önceki gün 82 yaşında hayatını kaybetmişti. Atilla Manizade için bugün Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda bir tören düzenlendi. Törende Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, solist Ayşe Sezerman ve Sedat Öztoprak gibi isimler birer konuşma yaptı.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, sanatçı Atilla Manizade için “Kadıköylü olması hasebiyle gurur duyduğumuz bir sanatçıydı. Kadıköy’ün çok önemli bir değeriydi.” dedi.

Türkiye'de ve yurt dışında sergilenen birçok temsilde rol üstlenen, Türkiye'nin en önemli opera sanatçılarından Atilla Manizade, Levent Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Kilyos Mezarlığı'ndaki aile karbirtanına defnedildi.

ATİLLA MANİZADE KİMDİR?
1934'te Kıbrıs'ta doğan Manizade, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünün yanı sıra İstanbul Belediye Konservatuvarında müzik eğitimi alarak şan bölümünden mezun oldu.

Almanya'da Prof. A. Mayer ile çalışarak birçok konser veren sanatçı, Türkiye'ye dönerek İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde solist sanatçı olarak göreve başladı.

Çok sayıda eserde solist olarak sahneye çıkan Manizade, " Mozart ve Salieri" adlı operayı sahneledi. "Salieri" rolünü canlandıran sanatçı, Saraydan Kız Kaçırma, Figaro'nun Düğünü, Windsor'un Şen Kadınları, Sevil Berberi, Macbeth, Nabucco, Attila, Don Carlo adlı eserlerde canlandırdığı karakterlerdeki başarısıyla adından söz ettirdi.

1998'de Devlet Sanatçısı unvanını alan Manizade, 1984-1985 yıllarında İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünü üstlendi. Sanatçı, ayrıca İstanbul Devlet Konservatuvarında sahne dersleri de verdi. Sofya Senfoni Orkestrası ile 1992'de doldurduğu iki opera CD'si, Türkiye'de yayımlanan ilk opera CD'lerindendi.
Cihan

Editör: TE Bilisim