Türk dünyasının sesi: Azerin Türk dünyasının sesi: Azerin
1999 yılında aramızdan ayrılan ünlü sanatçı Barış Manço, Küçükçekmece Belediyesi’nin organizasyonuyla 70. doğum gününde sevenleri tarafından yeniden hatırlandı.

Manço, Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği ‘Barış Ağabey 70 Yaşında’ adlı programda anıldı. Geceye ünlü sanatçının eşi Lale Manço ve çocukları Doğukan ile Batıkan Manço da katıldı. Cahit Berkay ve Gece Yolcuları grubu, Manço'nun şarkılarını seslendirdi. Ayrıca Dj Doğukan Manço'nun performansı vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Uzun süre sahnede kalan Doğukan Manço, yoğun istek üzerine sahneye ikinci kez çıkarak performansını tekrarladı.

Küçükçekmece Başkanı Aziz Yeniay, Barış Manço’nun kendileri için vefa anlamına geldiğini ve Türkiye için ortak bir payda olduğunu belirtti. Başkan Yeniay, “Vefa bir semt değildir. Onun ötesinde başka bir anlam ifade ediyor. Barış Manço demek bizim için sevgi, hoşgörü, kardeşlik, dostluk kavramları anlamına geliyor. Barış Manço bizim ortak değerimizdir. Ayrıca Türk Milletinin hasretlerini bütün dünyaya bayrak bayrak anlatan bir sanatçımızdır. Barış Manço bizim için vefa anlamına gelmektedir” şeklinde konuştu.

Lale Manço, bu yılın kendisi ve Barış Manço’yu sevenler için çok değerli bir sene olduğunu ifade etti. Manço, “Bu sene çok özel bir yıl. Çünkü Barış Manço 70 yaşında. Küçükçekmece Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Muhteşem bir gece hazırlamışlar. Bu yıl bizim için çok değerli” dedi. Türkiye’de değerlerin çabuk tüketildiğini söyleyen Lale Manço, Barış Manço’nun değerini ayakta tutabilmenin muazzam birşey olduğunu söyledi. Lale Manço, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim görevimiz Barış Manço’yu gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmaktır. Çocuklarımı görüyorsunuz gerçekten özel bir çaba ile çalışıyorlar. Ben onların arkasındayım. Bu sene bizim için çok güzel bir sene. Bütün sene için bizim sloganımız ‘Barış Manço 70 yaşında‘ ve onun arkasında çok özel programlar yapıyoruz. Barış adıyla müsemma evrensel barışa hitap eden projelerimiz var.”

Editör: TE Bilisim