Talat Ülker'den 'Nasihat' şiiri Talat Ülker'den 'Nasihat' şiiri
Antalya'nın Manavgat ilçesinde Anadolu rock müziğinin efsane ismi Barış Manço, doğumunun 70'inci yıl dönümünde şarkılarıyla anıldı.

    Manavgat Resitalim Müzik Okulu öğrencileri, Barış Manço'nun doğumun 70. yıl dönümünde 'Dağlar Dağlar', Gülpembe', Arkadaşım Eşek', 'Süper Babaanne', Domates, Biber, Patlıcan', 'Aynalı Kemer', 'Çıt Çıt Çedene', 'Ayı' ve 'Balböceği' şarkılarını seslendirdi.
    
    Okul Müdürü ve müzik öğretmeni Dilber Gözübüyük, müzik okullarının her yıl Barış Manço ve Cem Karaca'nın doğum ve ölüm yıl dönümlerinde etkinlik düzenlediklerini söyledi. Merhum Cem Karaca ve Barış Manço'nun her yönüyle örnek sanatçı olduğunu belirten Gözübüyük, 2 Ocak 1943 yılında dünyaya gelen Manço'nun 56 yıllık hayatı süresince yüzlerce unutulmaz başarılı müzik çalışmasına imza atarak ismini ölümsüzleştirdiğini kaydetti. Gözübüyük, "Barış Manço'yu bundan 14 yıl önce 56 yaşında erken yaşta kaybettik. Bugün yaşasa 70 yaşında olacaktı. Biz de öğrencilerimizle birbirinden güzel şarkılarını seslendirerek 70'inci yaşını kutladık. Onu hiç bir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim