Talat Ülker'den 'Nasihat' şiiri Talat Ülker'den 'Nasihat' şiiri
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'de tiyatronun artık kökleştiğini söyledi. Büyükerşen, "Türkiye içerisinden, yurtdışından turnelere çağrılıyoruz. Sanat etkinliklerine yoğun ilgi Eskişehir’in kültür seviyesi açısından nerelere geldiğinin göstergesidir. Bu günlere geleceğimizi önceden söyleselerdi, inanmazdım.” dedi.

Eskişehir Şehir Tiyatroları'nın sahnelediği, Tom Dick ve Harry adlı oyunu izleyen Başkan Büyükerşen, Eskişehirli sanatseverlerin oyuna yoğun ilgisi karşısında oldukça mutlu olduğunu kaydetti. Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’ndaki oyunun arasında konuşan Büyükerşen, 15. yılını dolduran Şehir Tiyatroları ekibinin çok ustalaştığını ifade etti. Eskişehir’de Büyükşehir Belediyesi’nin 7 sahnesinin yanı sıra Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyesi sahnelerinde sürekli ve kapalı gişe oyunlar sergilendiğini vurgulayan Büyükerşen, “Beni en çok sevindiren olay, Şehir Tiyatrosu’nun turneye çağrıldığı İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da bile kapalı gişe oynaması. Bu durum beni çok gururlandırıyor." diye konuştu.

Ayrıca Şehir Tiyatrosu ve Senfoni Orkestrası'nın etkinlerine şehir dışından sanatseverlerin de geldiğini hatırlatan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı, bütün bu kültürel gelişmeleri kendisinin bile öngöremediğini dile getirdi. Yılmaz Büyükerşen, “Belediye başkanı olmadan önce ve başkanlığım sırasında bunları bana söyleselerdi inanmazdım.” dedi.

Editör: TE Bilisim