Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Yılmaz’ın 'Su Birikintisi' adlı kısa filmi, Brooklyn Film Festivali'nde gösterildi.

'Su Birikintisi', 111 ülkeden 2 binin üzerinde film arasından seçilerek, 3-12 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen 21. Brooklyn Film Festivali'nde deneysel kategoride 'best spirit' (mansiyon) ödülü aldı. Ödüllü Yönetmen Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, ilk uzun metrajlı filmi olan '3 Oda 1 Salon' senaryosunun, Cinelink 2013 Development Workshop and Co-Production Market’e seçildiğini hatırlatırken, “Kısa filmim Kızarmış Tavuk, Rotterdam Film ve Brooklyn Film Festivali’nde gösterilmişti. Bir önceki filmim Merdiven de pek çok festivalde gösterilerek ödüllere layık görülmüştü. Su Birikintisi adlı kısa filmim de Sacramento Film Festivali'nde surreal film kategorisinde en iyi surreal film, İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali’nde en iyi deneysel film, Mumbai Film Festivali’nde jüri özel ödülüne layık görüldü.” dedi.

UYGAR TOPLUMLARIN ÖZGÜN YANINI ANLATIYOR

Doç. Dr. Serdar Yılmaz, Su Birikintisi adlı filme yönelik verdiği bilgide “Filmde kıyafetleri, hareketleri alışagelmişin dışında olan genç bir adam (Mihran Tomasyan) tenha bir eski eşya pazarında, renkli bir hayal âleminde, meraklı gözlerle tezgâhları, posterlerle dolu duvarları inceleyerek yürümektedir. Tezgâhın birinde gördüğü bir objenin canlanması onu başka bir dünyaya sürükler. Kalabalığın bu dünyaya tepkisi bir anda başlayan yağmur altında paylaşılan kadere dönüşür. Adam yağmurun durmasıyla oradan uzaklaşmaya çalıştığında farkına vardığı yeni bir gerçeklik vardır; ayağındaki su birikintileri. Su birikintisi, uygarlığı, toplumların özgün yanını ortaya koyan yaşayış biçimlerini, toplumsal reflekslerini, inançlarını, düşünsel ve sanatsal etkinliklerini; kısacası sosyal örgütlenme biçimlerinin bütünüdür” dedi.

Cihan

Editör: TE Bilisim