Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) çalışanlarının oluşturduğu koro, ‘Hayatı Aydınlat’ adı altında gerçekleştirilen proje kapsamında Müşerref Akay ve Songül Karlı ile birlikte sahneye çıktı.

Hayatı Aydınlat Projesi’ne farkındalık oluşturmak amacı ile BEDAŞ çalışanları Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği eğitimleri aldı. Eğitim süreçlerini tamamlayan BEDAŞ çalışanlarından oluşan Hayatı Aydınlat Türk Halk Müziği Korusu Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 2 gün sahne aldı. Hayatı Aydınlat Korosu’nun yanı sıra Müşerref Akay ve Songül Karlı da gecede sahne alarak projeye destek sağladı. Katılımcılar ve sponsorların bağışları ile Hayatı Aydınlat Projesi’ne verilen destek günden güne artıyor.

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu konser öncesinde yaptığı açılış konuşmasında, "Bu çocuklara yardımcı olabildik ise ne mutlu bize. Bu özel çocuklara yaptıklarımızın akabinde yine yardıma muhtaç vatandaşlarımız için 39 adet akülü sandalye şarj istasyonu kurulacak." dedi. İslamoğlu, BEDAŞ’ta sosyal sorumluluk projelerine her departmanın katılım gösterdiğinin altını çizdi.

Türk Kızılayı Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlhami Yıldırım da konser öncesinde bir konuşma gerçekleştirdi. Yıldırım, BEDAŞ çalışanlarına Hayatı Aydınlat projesi kapsamında yaptıkları sosyal sorumluluk faaliyetlerinden dolayı teşekkür ettiğini dile getirerek, "Türkiye genelinde 16 tane özel kardeşlerimiz için özel okullar yaptık. İstanbul, Çanakkale, Giresun, Patnos, Şanlıurfa gibi illerimize yaptık bu okulları. İnşallah bu okulların sayısı artar." diye konuştu.

BEDAŞ'tan yapılan açıklamada, özel sınıf sayısının artırılmasına ihtiyaç duyulmasından hareketle bir araya gelen proje ortağı kurumlar, özel sınıflar için gereken şartları belirledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği okullarda sınıfların yapımı BEDAŞ ve Türk Kızılayı işbirliği ile gerçekleştirildi. Projenin önemli bir aşaması da ‘Association for Coaching Türkiye’ koçları tarafından sağlanıyor. Atanan öğretmenlere ve velilere gönüllülük esasına dayalı olarak koçluk hizmeti veriliyor. İstanbul’un Avrupa Yakası’nda başlangıçta beş okula ilköğretim çağındaki özel öğrencilere yönelik özel sınıf kuruldu. Projenin devamında Avrupa yakasında özel sınıf sayısının artırılması hedefleniyor.Cihan

Editör: TE Bilisim