Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali başladı. Festival klasik sanattan güncel sanata, dijitalden sinemaya, fotoğraftan müziğe, edebiyattan dansa uzanan içeriğiyle İstanbulluları ağırlıyor. Festival, 65 noktada 40 sergi ve özel proje, binden fazla sanatçı, 75 konser, 45 atölye çalışması, 25 sanat ve edebiyat söyleşisi, 15 video mapping gösterisi ve 10 sanatçı performansıyla Türkiye’nin tüm kültürel ve sanatsal zenginliklerini tek bir çatı altında topluyor. Festival, AKM’den Galataport’a kadar uzanan güzergâhında 14 Kasım’a kadar sürecek.







Türk dünyasının sesi: Azerin Türk dünyasının sesi: Azerin

Taksim-Karaköy hattı


Ara Güler Müzesi’nin yeni sergisi “Denize İnen Yol”, Kültür Yolu etkinlikleri kapsamında Galataport’ta ziyarete açıldı. İstanbul’un belleği niteliğindeki sergide, Ara Güler’in Tophane, Karaköy, Galata, Galata Mevlevihanesi, Galata Kulesi, Tünel, İstiklal Caddesi, Galatasaray ve Taksim Meydanı ile çevresinde çektiği 41 fotoğraf yer alıyor. 31 Aralık’a kadar açık kalacak sergide daha önce görülmemiş fotoğraflar da var.




“Yeniden” sanat


29 Ekim’de kapılarını açan yeni AKM’de Kültür Yolu kapsamında düzenlenen “Yeniden” sergisi sanatseverlerle buluştu. 29 eserden oluşan serginin küratörlüğü Haldun Dostoğlu üstleniyor. Aras Seddigh, Begüm Yamanlar, Bilal Hakan Karakaya, Çağrı Saray, Egemen Tuncer, Erdal İnci, İrem Tok, Kıymet Daştan, Mehmet Dere, Murat Palta, Nergiz Yeşil, Nermin Er, Serkan Yüksel, Tuğçe Diri, Yuşa Yalçıntaş ve Yüksel Dal’ın eserlerinin yer aldığı sergi 28 Kasım’a kadar izlenebilecek. Taksim 360 Ofis / Rezidans ise “Fotoğraflarla İstanbul” sergisine ev sahipliği yapıyor. Tarlabaşı Bulvarı’nda 14 Kasım’a kadar ziyarete açık olacak sergide Murat Gür, Murat Aydın, Şinasi Barutçu, İhsan İlze, Mustafa Seven, İzzet Keribar, Süleyman Gündüz, Nevzat Yıldırım, Aydın Sertbaş, Mustafa Yılmaz ve Abdüsselam Ferşatoğlu’nun kareleri izleyiciyle buluşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen Genç Sanat: 7. Güncel Sanat Proje Yarışması’nda dereceye giren eserler ise yine festival kapsamında Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilir.


Tiyatroseverler buraya


Kültür Yolu Festivali buluşmalarında İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) da en sevilen oyunlarıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. İDT, bugün ve yarın “Alyoşa”yı, 6 ve 7 Kasım’da “Sanki Hiçbir Şey Olmamış Gibi”yi, 11, 12 ve 13 Kasım’da “Kontrabas”ı ve 14 Kasım’da “İkinci Nöbetçinin Sıkıntıları”nı Garibaldi Sahnesinde, 9 Kasım’da ise “Tiyatro Şarkıları”nı Galata Kulesi Sahnesi’nde sahneleyecek.


Edebiyat sohbetleri


Kalem Kültür tarafından “Edebiyat Buluşmaları” da Kültür Yolu’nun duraklarından… Defne Suman, Liz Behmoaras, Hakan Akdoğan, Ece Erdoğuş Levi, Mehmet Güreli, Sami Dündar, Özlem Ertan ve Aslı Tunç hem okurlarıyla buluşacak hem de Beyoğlu’na farklı bakış açılarıyla yaklaşarak bölgenin apartmanlarını, edebiyatımızda Beyoğlu’nun yerini, Beyoğlu’nda çocuk olmayı konuşacak. Bugün İstiklal Millet Kütüphanesi’nde başlayacak etkinlikler 8 Kasım’a kadar sürecek.

Editör: TE Bilisim