Millî şair yazar eğitimci merhum Dilaver Cebeci üstadım Millî şair yazar eğitimci merhum Dilaver Cebeci üstadım
Bursa'nın tiyatro tarihi, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü tarafından hazırlanan bilimsel proje ile aydınlatılacak.

        Yürütücülüğünü Öğretim Görevlisi Dr. İ. İbrahim Öztahtalı’nın yaptığı, 'Bursa Tiyatro Tarihi ve Ahmet Vefik Paşa’nın Meraki Adlı Oyununun Dramaturgisinin Yeniden Yapılarak Sahnelenmesi' adlı proje, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü tarafından uygulanmaya başlandı.

        Proje kapsamında Bursa tiyatro tarihine büyük hizmetler veren Ahmet Vefik Paşa’nın 'Meraki' adlı oyunu da aynı proje kapsamında dramaturgisi yeniden yapılacak. Uludağ Üniversitesi meslek yüksekokullarında sahnelenecek oyunlarla, öğrencilerin tiyatro bilincinin geliştirilmesi hedefleniyor.

        Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından finanse edilen proje, Bursa Valiliği ve Bursa Devlet Tiyatrosu’nca da destekleniyor. Projeyle Bursa tiyatro tarihinin eski ve yeni harfli kaynaklar ışığında aydınlatılması ve modern Türk tiyatrosunun İstanbul’dan sonra ilk uygulama alanlarından biri olan Bursa’nın geçmişten bugüne potansiyelinin araştırılması amaçlanıyor.

        İLK TEMSİL GEMLİK’TE

        Proje kapsamında dramaturgisi yapılan 'Meraki' oyunu ilk olarak Gemlik Asım Kocabıyık Kültür Merkezi’nde sahnelendi. UÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Zeki Gürdal Karaoğlu’nun yönettiği oyunu, Orhangazi ve İznik MYO öğrenci ve personeli de beğeniyle izledi.

        Hastalık hastası Rıhleti Efendi’nin konağında meydana gelen komik olayları anlatan tek perdelik oyunda, Sahne Sanatları Bölümü öğrencileri rol aldı. Meraki, önümüzdeki günlerde Uludağ Üniversitesi’nin diğer meslek yüksekokullarında da sahnelenecek.

Editör: TE Bilisim