‘Dr. Sadık Ahmet’ kompozisyon yarışmasının sonuçları açıklandı ‘Dr. Sadık Ahmet’ kompozisyon yarışmasının sonuçları açıklandı
16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleşen Airfest 2015 Havacılık Festivali, Büyükçekmece semalarında nefes kesen gösterilere sahne oldu.

Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) tarafından üçüncüsü gerçekleştirilen Airfest 2015 Havacılık Festivali, Büyükçekmece Belediyesi’nin de katkılarıyla Büyükçekmece Kültürpark’ta yapıldı. 1-2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen Airfest 2015, dünyanın ve Türkiye’nin en iyi hava akrobasi pilotlarının nefes kesen gösterilerine sahne oldu. Türkiye’nin ünlü hava akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, dünyaca ünlü İtalyan akrobasi ekibi Team Pioneer ve Litvanyalı akrobasi pilotu Jurgis Kairys’in gösterileri havacılık tutkunları tarafından büyük ilgi gördü.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, gösteri uçuşları öncesinde Hezarfen Havaalanı’na gelerek akrobasi pilotları iye konuştu. Akgün, iki kez üst üste dünyanın en iyi festivali seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamına bu yıl Airfest 2015’i de dahil ettiklerini belirtti. Akgün, “Dünyanın 64 ülkesinden gelen 1650 kültür ve sanat elçisinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz festivalimize Airfest 2015 de ayrı bir renk ve heyecan kattı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim