Millî şair yazar eğitimci merhum Dilaver Cebeci üstadım Millî şair yazar eğitimci merhum Dilaver Cebeci üstadım
Beyazperdede izleyiciyi bir zaman makinesi gibi 1915 yılına; cephenin ve savaşın yaşandığı, bir ulusun ölüm kalım mücadelesinin içine götüren film 2013 sezonun en iddialı yapımları arasında gösteriliyor. Yönetmenliğini Kemal Uzun ve Serdar Akar’ın üstlendiği “Çanakkale: Yolun Sonu”nda, Gürkan Uygun, İngiliz oyuncu Stephen Chance, Ben Warwick, Umut Kurt, Berrak Tüzünataç ve Mahir Günşıray rol aldı.

ŞEYTANIN ORMANI

Richard Vineyard, ailesiyle beraber Barrens korusuna kamp yapmaya gider. Bazı rivayetlere göre burada 400 yıllık geçmişi olan korkunç Jersey Şeytanı yaşamaktadır. Aile ormanın derinliklerine doğru ilerler. Bir süre sonra ormanda öldürülmüş hayvanlar bulunur, bir çocuk kaybolur. Bu sırada Richard da bir şeyin onları takip ettiğinden şüphelenmeye başlamıştır. Darren Lynn Bousman’ın yönettiği ve Stephen Moyer, Mia Kirshner, Allie MacDonald ile Peter DaCunha’nın oynadığı ABD-Kanada ortak yapımı “Şeytanın Ormanı” korku türünde.

YALNIZ GEZEGEN

Birbirine âşık nişanlı çift Alex ve Nina Kafkas dağlarına yapacakları gezide bölgeyi iyi bilen Dato’yu rehber olarak tutarlar. Başta her şey yolunda görünse de üçünün yaşadığı bir olay sonrası gezinin seyri tamamen değişecek, huzur dolu saatler yerini gerilime ve kestirilemeyen olaylara bırakacak ve hiçbirinin hayatı artık eskisi gibi huzurlu olmayacaktır. Julia Loktev’ın kamerasından çıkan Gael Garcia Bernal, Hani Furstenberg ile Bidzina Gujabidze’nin oynadığı “Yalnız Gezegen”, 31. İstanbul Film Festivali Uluslararası Yarışma'da Altın Lale kazanmıştı.

HAZİNE AVCSININ MACERALARI

Tad, Şikago’da çalışan bir inşaat işçisidir. Çocukluğundan beri en büyük hayali hazine peşinde koşan bir kahraman oluyor. Nihayet bir gün şans ona gülüyor ve bir dizi yanlış anlaşılmalar sonucunda, Tad kendini Peru’daki Kayıp Şehir’i bulmak için yola çıkacak olan bir profesörün yerine geçmiş olarak buluyor. Profesörün güzel kızı Sara da ona eşlik ediyor. Enrique Gato’nun yönettiği Hazine Avcısının Maceraları’nı son yılların başarılı oyuncusu Buğra Gülsoy, seslendirdi.

JİN

Jîn, 17 yaşlarında, hayata katılmak için çıkışları zorlayan ve bu yolda karanlık ormanları cesurca aşmaya çalışan, sanki bir ‘Kırmızı Başlıklı Kız’dır. Film, Jîn’in bilinmeyen bir nedenle, dağdaki silahlı bir örgütten kaçmasıyla başlıyor. Jîn, hem kaçtığı örgüt elemanlarından, hem de kolluk kuvvetlerinden gizlenerek, dağlarda, ormanlarda yapayalnız günler ve geceler geçiriyor. Jîn’in tek amacı var: Bir büyük şehre, hayata, belki de hiç görüp bilmediği büyük dünyaların hayallerine ulaşmak. Film örgütten kaçan Jin’in yaşadıklarına zoom yapıyor. Reha Erdem’in yönetmen koltuğuna oturduğu Deniz Hasgüler, Onur Ünsal, Sabahattin Yakut ile Yıldırım Şimşek’in oynadığı “Jin” dram türünde.

ÇANAKKALE: YOLUN SONU

Genel Yönetmenliğini Serdar Akar’ın, yönetmenliğini Kemal Uzun’un üstlendiği Çanakkale Savaşı'nı konu alan “Çanakkale Yolun Sonu” filmi 15 Mart 2013 tarihinde Şehitleri Anma Haftası’nda bir ilki gerçekleştirerek başta Almanya, İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda, İsviçre, Azerbaycan olmak üzere 25 ülkeyle aynı anda vizyona giriyor. Savaş'ı bir askerin gözünden tüm gerçekliğiyle beyazperdeye aktaran filminin başrollerini Kurtlar Vadisi dizisinin fenomen karakteri Memati Baş'ı canlandıran Gürkan Uygun, İngiliz oyuncu Stephen Chance, Ben Warwick, Umut Kurt, Berrak Tüzünataç, ve Mahir Günşıray paylaşıyor. 25 ülkeyle aynı anda vizyona girecek olan filminin afiş çalışması için fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut, Çanakkale’nin Ezine ilçesindeki özel platolarda oyuncuların fotoğraflarını çekti. Beyazperdede izleyiciyi bir zaman makinesi gibi 1915 yılına; cephenin ve savaşın yaşandığı, bir ulusun ölüm kalım mücadelesinin içine götüren film 2013 sezonun en iddialı yapımları arasında gösteriliyor. Muhsin adlı keskin nişancının hünerleri ekseninde çekilmiş olan “Çanakkale: Yolun Sonu”nun dağıtımını dünyaca ünlü film şirketi Warner Bros üstlendi.

Editör: TE Bilisim