Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çocukların çevreyi koruma konusunda küçük yaşlardan itibaren bilgilenip ve bilinçlendirilmesi için ödüllü resim yarışması düzenledi. Yaşamayı hayal ettikleri çevreyi ortaya çıkarmayı ve büyüklerinin onlardan ilham almalarını sağlamayı amaçlayan ‘Hayalimdeki Çevre’ adlı resim yarışmasında dereceye giren öğrenci, öğretmen ve okula hediyeler verilecek.

Resim yarışmasında yüz binlerce ilkokul ve ortaokul öğrencisi resimle çevre konusundaki duyarlılıklarını sergileyecek, çevreyi koruyacak hayallerini paylaşacak. İlkokul 4. sınıf ile ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin okulları üzerinden katılabilecekleri yarışmanın son başvuru tarihi 25 Mayıs 2013.
Öğrenciler hayallerindeki çevreyi resmettikleri eserlerini 25 Mayıs’a kadar mtr ajans prodüksiyon Büyükesat Mah. Uğur Mumcunun Sokağı 61/5 GOP – Çankaya - Ankara adresine gönderebilecek. Her okulun en fazla 3 öğrenci ve 3 resimle katılabileceği yarışmada öğrenciler, 25 cm x 35 cm veya 35 cm x 50 cm ölçülerinde, resim kâğıdına yapacakları resimlerde sulu boya, pastel boya gibi her türlü resim ve boya malzemesini kullanabilecek.

BAKAN BAYRAKTAR ‘LAPTOP’ VERECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Seçici Kurulu tarafından eserler değerlendirildikten sonra dereceye giren katılımcılar belirlenecek. Yarışma sonuçları www.csb.gov.tr ve http://www.csb.gov.tr/gm/egitim/ web sitelerinde 6 Haziran tarihinde açıklanacak.

Yarışmada dereceye giren 5 öğrenci, velileri ve öğretmenleriyle 9-11 Haziran tarihlerinde Ankara'da misafir edilecek ve 11 Haziran’da yapılacak ödül töreninde hediyelerine kavuşacak. Finale kalan 5 öğrenciye, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından 1 adet dizüstü bilgisayar ile resim eğitim araçları seti, öğretmenlerine 1 adet dizüstü bilgisayar ve okullarına da 1 adet masaüstü bilgisayar hediye edilecek. Dereceye giren öğrencilere ayrıca Ankara’nın tarihi ve turisti yerleri de gezdirilecek.

Editör: TE Bilisim