Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
ABD'nin New York şehrinde düzenlenen Comic Con “Çizgi Roman Festivali” renkli görüntülere sahne oldu. New York’un ünlü fuar merkezi Javits Center’da düzenlenen festivalde, birbirinden ünlü 700’den farklı çizgi roman, manga, oyuncak, bilim kurgu film, televizyon dizisi ve roman kahramanlarının kostümünü giymiş katılımcılar ilgi çekiyor. Bilim kurgu, dizi ve video oyunu meraklılarının büyük ilgi gösterdiği etkinliğe, New York’un yanı sıra ABD’nin birçok eyaletinden de ziyaretçi geliyor.

New York’ta 2006’dan bu yana geleneksel olarak düzenlenen ve Doğu Yakası'nın en büyük eğlence fuarına katılanlar ilginç kostüm ve makyajları ile büyük ilgi topluyor. Fuarda, hayranı oldukları karakterler gibi giyinen ziyaretçiler, birçok ünlü isimle de tanışma imkânı buluyor. Etkinlik süresince New York caddelerinde özel kostümlerle dolaşan gençler dikkat çekiyor. Katılımcılar, makyaj ve kostüm hazırlığına günler öncesinden başlıyor. Fuara katılanlar, giydikleri kostüm nedeniyle festivalde çok eğlendiklerini belirtti.

Perşembe günü başlayan ve Pazar günü sona erecek olan festivali 150 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor.

COMIC-CON NEDİR?

1970 yılından beri San Diego’da düzenlenen dünyanın en büyük çizgi roman fuarı olan Comic-Con’a ilk yılında sadece 300 kişi katılmıştı. 2010’da ise bu sayı 130 bin kişi olmuştu. Comic-Con San Diego ve New York'ta 4 günlük etkinlikler yapılıyor. Fuar ayrıca çizgi romanların Oscar’ı kabul edilen Will Eisner Ödülü’ne de ev sahipliği yapıyor.

Editör: TE Bilisim