Türk halklarının kökeni Türk halklarının kökeni
Padişahın oğlu birgün çarşı pazar gezerken çok güzel bir kıza rastlar ve aşık olur.

Fakat sonradan öğrenir ki aşık olduğu kız bir dilencinin kızıdır.

Aşk bu ya Ferman dinlemezmiş. ..

Padişah babasının huzuruna çıkar ve aşık olduğu bu dilencinin kızını kendisine almasını ister. Padişah; oğlum biz kimiz onlar kim, bize yakışmazlar, uymazlar, çevremizde bize layık o kadar kız var gel sana onlardan birisini alalım dediyse de oğlunu ikna edemez, oğlan illada ben o kızı isterim deyince padişah da çaresiz kızı babasından istemeye gider.

Padişah'ı kapısında gören dilenci hayli korkar içinden acep bizim ne suçumuz olmuştur  ki padişah kapımıza kadar gelmiştir diye de geçirir. Korkuyla da olsa eve davet eder.

Padişah zaman geçirmeden söze başlar ve sebebi ziyaretini söyler, kızınızı oğluma istiyorum. Dilenci bu duruma çok sevinir, başımıza devlet kuşu kondu der, demesine ama bu sefer de dilenciyi başka korkular sarmıştır.

Efendim diyerek dilenci söze başlar, inşallah hayırlısı ile olur, kızımı sizden daha iyisine verecek degilim ya, lakin benim de kendimce korkularım vardır. Siz bir padişah, ben ise dilenciyim, Siz benim halimden yaşamımdan anlamazsınız, halden anlamanız için oğlunuz sokaklarda bir hafta boyunca dilencilik yapsın o zaman kızımı veririm der,padişahın oğlu sevdiği kıza kavuşabilmek için tamam yaparım dedikten sonra başlar sokaklar da dilencilik yapmaya. ..

Fakat ne acı gerçektir ki; sevdiği kız uğruna bir haftalık dilenciliğe razı gelen padişahın oğlu, dilencliği o kadar sever ki, bütün hayatını dilencilik yaparak yaşar.

Malesef ülkemizdeki birçok siyasetçilerimizde böyle değil midir. Yeter ki o siyaset koltuğuna bir oturmasınlar, kaldırabilene aşk olsun. ..

Demek ki; siyaset de dilencilik gibi insanda hastalık oluyormuş. Allah cümlesini bu hastalıktan kurtarsın, sağlık, sıhhat ve afiyetler versin. Servetler harcanarak girilen siyasetten elde edilen kazancı ağız tadıyla yemeyi nasip etsin, bu dünyanın hesabını ahirete intikal ettirmesin. .. (amin)

Ö. Aydın


Editör: TE Bilisim