Latin harflerine geçiş Osmanlı döneminde başlamış! Latin harflerine geçiş Osmanlı döneminde başlamış!
Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, davul, perküsyon ve ritim meraklıları için 'D52 Davul Perküsyon Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Okay Temiz’den Jose Montana’ya kadar Türk ve dünya sanatçılarının yer alacağı festivale katılım tamamen ücretsiz.

İsmini Türkiye’nin en kapsamlı davul metodu olan '52 Haftada Temel Davul Dersleri' kitabından alan 'D52 Davul ve Perküsyon Festivali' Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenecek. 28-29 ve 30 Nisan günlerinde 13.00-21.30 saatleri arasında gerçekleşecek festivalde, canlı performansın yanı sıra atölye çalışmaları da yer alacak. Soru-cevap etkinlikleriyle müzisyenlerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanma imkanı da sağlayacak festival kapsamında Kuğulupark’ta ritim gösterileri sunulacak.

Türkiye’nin ilk büyük davulcu ve perküsyonist toplantısı olma özelliği taşıyan festivalde, Arda Varol, Aslı Polat, Alpay Şalt, Bülent Akbay, Can Tüzün, Doğaç Titiz, Erhan Seçkin, Ediz Hafızoğlu, Gerçek Dorman, Jose Mantana, Mert Baycan, Michael Schack Nedim Ruacan, Okay Temiz, Ömer Uyanık, Özgür Can Öney, Özgür Apak, Soner Özer, Senem Diyici, Turgut Alp Bekoğlu ve Tolga Ünaldı’nın sahne alacak.

Cihan

Editör: TE Bilisim