Millî şair yazar eğitimci merhum Dilaver Cebeci üstadım Millî şair yazar eğitimci merhum Dilaver Cebeci üstadım
Deniz ve çakıl taşları, ev hanımı Özlem Eren (30)'in elinde adeta sanata dönüşüyor. Balıkesir'de yaşayan ve resim sanatına dair hiç bir eğitim almayan Özlem Eren, yedi aylık bir çalışmanın ardından 'Taşların Dilinden' isimli ilk kişisel sergisini açtı. Birbirinden güzel 180 eserin yer aldığı sergiyi gezenler şaşkınlık ve hayranlıkla ayrılıyor. Sergide her boydan taşın üzerinde guaj, yağlı boya, kara kalem kullanılarak manzara, çizgi film kahramanı ve farklı figürler resmedilmiş.

Resimle ilgili hiç bir eğitim almadığını ifade eden Özlem Eren, eserlerini, deniz ve çevreden topladığı her boydan çakıl ve deniz taşlarının üzerine yapıyor. Eren, "Resimlerimi yaparken yağlı boya, guaj, kara kalem, göz kalemi hatta ojeden yararlanıyorum. Resimlerimde doğa, manzara, özgün resimler, çizgi film kahramanları gibi bir çok konuyu işliyorum. Resimlerime başlamadan önce taşları toplayıp yıkıyorum. Daha sonra boy boy ayırıp üzerlerine yapacağım resimleri planlıyorum. Daha sonra fırça ile resimlerimi yapıyorum." dedi.

Yedi aylık bir çalışmanın sonucunda 180 eserden oluşan 'Taşların Dilinden' isimli sergisini Yaylada AVM'de açtığını ifade eden Özlem Eren, sergiyi, gezen vatandaşların çok beğendiğini, bunun da kendisini mutlu ettiğini belirtti. Sergideki her eser için bir de şiir yazdığını söyleyen Eren, bunları internet ortamında paylaştığını bildirdi. Sergideki eserlerin çoğunun satıldığını aktaran Eren, internet ortamında eserlerini gören yurt dışındaki insanlardan olumlu tepkiler aldığını vurguladı.

"ESERLERİ GECE YARISI YAPIYORUM"

Taş boyama sanatına, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine başladığını belirten Özlem Eren, "Deniz taşına yaptığım bir sonbahar resmini evimizde gören Emrah Eker isimli öğretmen bir arkadaşımız, bana bu eserlerin sayısını artırıp sergi açmamı önerdi. Bunun üzerine ben de yaklaşık bir yıl önce çalışmalara başladım. Önce taşları topladım, bazı taşları ise satın aldım. Daha sonra uzun bir çalışmanın ardından ortaya bu sergi çıktı." diye konuştu.

Ortaokul yıllarından beri resimle uğraştığını belirten iki çocuk annesi Özlem Eren, ev işleri, çocuklar nedeniyle eserlerini gece yarısı yaptığını anlattı. Gündüz ve akşamları eserleri yapmak için zaman bulamadığını ifade eden Özlem Eren, şöyle devam etti: "Bu yüzden çalışmalarımı gece 12.00 ile 04.00 arası yapıyorum. Ayrıca, Uzak Doğu sporu Wing Tsun yapıyorum. Kişisel gelişim eğitimi (NLP) aldım. İnşallah önümüzdeki dönemde yeni çalışmalarla başka sergiler açmayı planlıyorum."


Editör: TE Bilisim