‘Dr. Sadık Ahmet’ kompozisyon yarışmasının sonuçları açıklandı ‘Dr. Sadık Ahmet’ kompozisyon yarışmasının sonuçları açıklandı
Diriliş Ertuğrul dizisinde kullanılan kostümler vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Reytinglerde üst sıralarda yer alan dizinin kostümlerini giyen vatandaşlar, dizideki gibi pozlar vererek hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Selçuklular döneminde yapılan Tarihi Çifte Minare önünde bulunan fotoğrafçılar, Sivas hatırası çektirmek isteyenler için değişik imkânlar sunuyor. 745 yıllık tarihi mekânda Selçuklu dönemini anlatan bir dizinin kıyafetleriyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar soluğu Çifte Minare'de alıyor. Yerli turistlerin rağbet ettiği fotoğraf çekimine Sivaslılar da yoğun ilgi gösteriyor.

Alp ve oba beyi kıyafetlerini giyen vatandaşlar, Sivas hatırası yazan platform önünde fotoğraf çektiriyor. Kadınlar ise Halime Sultan kostümünü tercih ediyor. Padişah ve sultan kıyafetlerinden çok, bu dönem Kayı obası kostümleri ilgi görüyor.

Fotoğrafçı Muhammed Emin Elbay, ilk başlarda padişah ve sultan kostümleri ile fotoğraf çektiklerini anlatarak, Diriliş Ertuğrul dizisi başlayınca bu kostümlerle fotoğraf çekme fikrinin akıllarına geldiğini söyledi.

Ertuğrul ve Halime Sultan gibi karakterlerin kostümlerini İstanbul’dan getirterek işe başladıklarını aktaran Elbay, vatandaşların kostümlü fotoğraf çektirmeye oldukça ilgi gösterdiğini anlattı.

Vatandaşlar ise çok sevdikleri Diriliş dizisindeki karakterlerin kostümleriyle fotoğraf çektirmekten mutlu olduklarını ifade etti.Cihan

Editör: TE Bilisim