Millî şair yazar eğitimci merhum Dilaver Cebeci üstadım Millî şair yazar eğitimci merhum Dilaver Cebeci üstadım
Adıyaman’ın renkli simalarından Dursun Çavuş'un (Eryaşar) 1977 yılında bağımsız olarak girdiği seçim süreci film haline getiriliyor. Kitap, senaryo ve oyuncu kadrosunun tamamlandığı film için mekan tespiti de tamamlandı. Filme nisan ayında motor denilecek.

Gazeteci yazar Naif Karabatak’ın aynı adlı eserinden senaryoya uyarlanan Dursun Çavuş filmini Adıyamanlı yapımcı Ali Avcı finanse edecek. Adıyaman Belediyesi ve Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle çekilecek filmi ünlü yönetmen Hüdaverdi Yavuz yönetecek.

Nisan ayında filmin çekimlerine başlanacağını söyleyen yapımcı Ali Avcı, yönetmen Hüdaverdi Yavuz’la mekan tespiti yapıldığını, genel olarak çekimlerin sürdürüleceği yerlerin belirlendiğini belirterek, “Bu filmin, Adıyaman ve Türk sineması için çok önemli olacağına inanıyorum. Hem hikayemiz çok güzel, hem oyuncu kadromuz, hem yönetmenimiz sinemada kendini ispatlamış bir isim. Filmin teknik ekibi de tamamlanmak üzere.” dedi.

Yönetmen Hüdaverdi Yavuz, hikayeden etkilendiğini belirterek, “Film için gerekli malzemeler ve Adıyaman halkının heyecanla bekleyişi beni daha çok motive etti. Mekanlar için sıkıntı çekmeyeceğimizi gördüm. Bu film Adıyaman için de önemli olacak.” şeklinde konuştu.

Mekan tespiti için Adıyaman’ın eski yerleşim yerleri, Oturakçı Pazarı, Tuz Hanı gibi yerleri gezen yönetmen Hüdaverdi Yavuz, gördüklerinden etkilendiğini söyledi. Mekanların görüntülerini filmin araştırma ekibinde bulunan gazeteci Kemal Öner’e çekerek, teknik ekibin inceleyeceği emtiaları sağladı.

Editör: TE Bilisim