İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Malatya’da Güney Eğitimciler Federasyonu (GÜNEF) ve Malatya Eğitimciler Derneği (MEDER) işbirliğinde ‘Kitap Okuyan Bilir’ isimli yarışma düzenledi. İlkokul 2’nci sınıftan ile 12’nci sınıf düzeyine 6 ayrı kategoride düzenlenen yarışma sonunda sınav yapıldı. Dereceye giren 60 öğrenciye ödül verilecek.

    Malatya Eğitimciler Derneği Başkanı Ahmet Arkan, Türkiye’de kitap okumanın azlığına dikkat çekerek şöyle devam etti: "Eğitim sistemimizin kanayan yaralarından biri olan kitap okumamaya bir nebze de olsa çare olmak için MEDER olarak girdiğimiz bu yolda Malatya’da binlerce öğrencinin, seviyelerine uygun kitaplar okumalarına vesile olduk. Araştırmacı, girişimci, kendini en iyi ifade eden bireyler ancak bol bol okuyarak yetişir. ‘Kitap Okuyan Bilir’ yarışması kitap okumanın azaldığı günlerde öğrencilerimize kitap okuma ve kitap alma alışkanlığı kazandırması açısından önemli bir yarışmadır. Yarışmamıza Somali’den gelerek Malatya’da eğitim öğren Somalili öğrenciler de katıldı. Yarışmanın ardından sınav yaptık."

    6 kategoride başarılı olan 60 öğrenciye ödül vereceklerini anlatan Arkan, "Birinci yarışmamızın sonucunda 6 kategoride toplam 60 öğrenci ödülü, 9 öğretmen ödülü olacaktır. Bu yarışmamızın birincisini yaptığımız bu günlerde ‘Kitap Okuyan Bilir’ yarışmamızın ikincisinin başvurularını da başlattık. Bütün öğrencilerimizi ‘Okuyan Bilir’ yarışmamızın ikincisine de bekliyoruz. Aynı zamanda öğrencilerin teveccühlerine katkıda bulunan velilerimize ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür eder sosyal sorumluk içeren eğitim içerikli etkinliklerimizin artarak devam edeceğini bildiririm." dedi.

Editör: TE Bilisim