Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
Aydın’da açılan ahşap yontma sergisi büyük ilgi görüyor. Milli Aydın Bankası Sergi Salonu'nda, emekli sanat tarihi öğretmeni Mustafa Çerçi’nin eserlerinin yer aldığı sergide 28 el emeği eser sergileniyor.

Sergi hakkında bilgi veren Çerçi, “Sergimizde 28 eserimiz var. Bu eserlerden 6 tanesi selfor kağıt hamuru, 22 tanesi ahşap yontu eseri. Bu ahşap yontuların 4 tanesi de heykel formunda. Sanat eseri deyince, sabırsız bir eser olmaz. Bu ahşap eserlerin yapılma süresi, en önemlisi hatalardan geri dönüşü olmaması. En küçük bir hatada geri dönemiyorsunuz. Bazı yontular, iğneyle kuyu kazar gibi büyük emek isteyen eserler. Bu eserlerimizin bazısı 5 gün, bazısı 15 gün, bazısı da 2 aya yakın çalışma istiyor.” dedi. Eserlerinde en çok kayın ağacını tercih ettiğini, bunun yanında kavak, çam ve çınar ağaçlarını da kullandığını belirten Mustafa Çerçi, “Eserlerimiz hep el emeği. Bazı eserlerimiz 1,5 ayda tamamlandı. Üç boyutlu yontu heykeli en kısa sürede yapılanı 15 gün. Eserlerimi yaparken ıhlamur, kavak, çınar çam ve kayın ağacı kullanıyorum. En çok kayın ağacını tercih etmemdeki sebep, kayın ağacı asil, ciddi ve dayanıklı olduğu için.” dedi.Serginin açılışına, CHP Aydın milletvekili aday adayı Tayfun Talipoğlu da katıldı.

Editör: TE Bilisim