Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
Endonezya dans ve müziği, ''Endonezya'dan Selamlar'' etkinliğiyle İstanbullular ile buluştu. Bambu ağacından yapılmış angklung enstrümanı ve geleneksel Endonezya dansları ile yapılan gösteri, seyircilerin büyük beğenisini kazandı. İstanbul'da bulunan Endonezya Konsolosluğu tarafından düzenlenen faaliyet, bugüne kadar Türkiye'de yapılmış ilk resmi kültürel etkinlik olma özelliğini taşıyor.

Endonezya Konsolosluğu, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde ilk kez resmi bir kültürel etkinlik düzenledi. Hafta sonu 2 gün süren ''Endonezya'dan Selamlar'' adlı etkinlikte konuşan Endonezya Konsolosluğu yetkilisi Maya Damayanti, Türkiye'ye çok sayıda Endonezyalı turistin geldiğini belirtti. Buna karşılık Endonezya'ya giden Türk vatandaşı sayısının çok az olmasından yakınan Damayanti, iki ülke arasındaki vize kolaylığından bahsetti. Endonezya'nın Türkiye'de deprem ve felaketleriyle bilindiğini belirten Damayanti konuşmasını şöyle sürdürdü: "Oysa ülkemiz, çok zengin bir kültür mirasına sahip. Endonezya Eğitim ve Kültür Bakanlıklarının da desteklediği etkinlikler ile bu zengin mirası Türk toplumuna anlatmayı amaçlıyoruz."

Etkinlikte önce Endonezya tanıtım klibi izlendi. Sonrasında ise Endonezya folklöründen performanslar sergilendi. Ayrıca, Açe bölgesine ait "saman dansı" izleyenlerin beğenisine sunuldu.

Etkinliğin en ilgi çeken gösterisi ise bambu ağacından yapılan angklung enstrümanı ile gerçekleştirilen müzik ziyafeti oldu. Daha çok insan ruhunu dinlendiren müziklerde kullanıldığı belirtilen angklung, etkinliğe katılan tüm vatandaşlara hediye edildi. Seyircilerin orkestra şefi eşliğinde enstrümanı beraberce çalması ise ilginç görüntüler oluşturdu.

Editör: TE Bilisim