İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Erzurumlu Türkçe öğretmeni Fatih Kaya, şehrin sosyal hayatındaki menkibe ve argo hicivleri,"Erzurum Diyalogları' ismi altında kitaplaştırdı.

    Erzurum sokak aralarında, kahvehanelerinde ve sosyal mekanlarda dile getirilen menkibe, anekdot ve argo hicivler kitaplaştırıldı. Türkçe öğretmeni Fatih Kaya 2 yıl önce yayımladığı 'Erzurum lügati’nin ardından, Erzurum Diyaloglarını da kitaplaştırdı.

    4 yıllık alan çalışmasının ürünü olarak kaleme aldığı eserinde; şehir insanının sosyal olaylara yaklaşımı, hazır cevaplığı, düşünce yapısı, olaylar karşısındaki tepkilerini mizahi bir üslupla yansıttığına işaret eden Kaya, "Erzurum kültüründe mizah önemli yer tutuyor. Erzurumluların dost meclislerindeki konuşmaları, olaylara bakış açıları, sosyal, ekonomik, kültürel ve sportif konulara bakış açısını açık ve net şekilde anlatan ve adeta şehir efsanesi haline gelen konuşmaları derleyip kitaplaştırdım. Güncelliğini her daim koruyan ve içerisinde argonun da yer aldığı olaylara mizahi bakış açımızı gösteren bu kitabın 50 yıl sonra bugünü en iyi anlatan bir arşiv niteliğe sahip olacağına inanıyorum." dedi.
Editör: TE Bilisim