İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Fantastik Şehir İstanbul konulu 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik '3. Çocuk Yazarlar Hikâye Yarışması'nın sonuçları belli oldu. Birinciliği 'Kelime Koleksiyoncusu' adlı hikâyesiyle Talat Paşa Ortaokulu’ndan Nisan Özcan kazandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen '3. Çocuk Yazarlar Hikâye Yarışması'nın sonuçları belli oldu. Çocukların yaşadıkları şehri tanıması, hissetmesi ve bunu Türkçenin dil zenginliği içerisinde anlatmasını amaçlayan, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik yarışmanın bu yılki teması 'Fantastik Şehir İstanbul' olarak belirlendi. İstanbul'daki devlet okulları ve özel okullar genelinde düzenlenen yarışmada on öğrencinin yazdığı hikâyeler ödüle layık görüldü. Birinciliği 'Kelime Koleksiyoncusu' adlı hikâyesiyle Talat Paşa Ortaokulu’ndan Nisan Özcan kazanırken, ikinci 'Zaman Yolculuğu' adlı hikâyesiyle Özel Mavi Gün Ortaokulu’ndan Zeynep Karaca, üçüncü ise 'İstanbul’un Son Taşı' adlı hikâyesiyle Kutmangil Ortaokulu’ndan Efe Sabri Ünal oldu. Yedi öğrencinin hikâyesi ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Yarışmada dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. Birinciye, bir adet iPad, Kültür A.Ş. Yayınları’ndan 100 liralık kitap çeki ve okul kütüphanesi için Kültür A.Ş. Çocuk Yayınları kitap seti, ikinciye bir adet iPod ve Kültür A.Ş. Yayınları’ndan 100 liralık kitap çeki, üçüncüye bir adet fotoğraf makinesi ve Kültür A.Ş. Yayınları’ndan 100 liralık kitap çeki, dördüncüden onuncuya kadar ise Tablet bilgisayar ve Kültür A.Ş. Yayınları’ndan 100 liralık kitap çeki armağan edilecek. Ayrıca yarışmada dereceye giren bütün öğrencilere madalya, okullarına plaket takdim edilecek.

EN İYİ ON HİKÂYE KİTAPLAŞTIRILACAK

Kültür A.Ş, bu yılki elemelerden sonra seçilen en başarılı 10 hikâyeyi de kitaplaştıracak. Geçen yılki yarışmada seçilen en iyi 10 hikâye, 'Hayalimdeki İstanbul' adıyla Kültür A.Ş Çocuk Yayınları arasında yayımlandı. Yarışmanın ödül töreni, 12 Mayıs Perşembe günü 10.00-12.00 saatleri arasında Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilecek.

Cihan

Editör: TE Bilisim