Geleneksel hale gelen ve vatandaşların yoğun katılım sağladığı halk meclislerinin bu seferki durağı Barbaros Hayrettin Paşa ve Mevlana mahalleleri oldu. Millet Bahçesi konusunda yeni bir müjde veren Başkan Usta, yeni projeler hakkında da bilgi verdi.

Vatandaşların stresten uzak, yeşil ve doğayla iç içe alanlarda vakit geçirmesi için Gaziosmanpaşa Belediyesi Mesire Alanı’nı ilçeye kazandırdıklarını dile getiren Usta,  içerisini Millet Bahçesi olarak düzenleyerek ismini de o şekilde değiştirdiklerini belirtti. Ayrıca Millet Bahçesi’nin artık ücretsiz olarak vatandaşlara hizmet verdiği müjdesini de verdi.

“MEVLANA MAHALLEMİZE BU YIL 2 YENİ OKUL KAZANDIRACAĞIZ”

Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti

Gaziosmanpaşa’nın 24 okula ihtiyacı olduğunu ve 2019 yılı içinde Mevlana Mahallesi’ne 2 yeni okul kazandıracaklarını belirten Başkan Usta, “Bu yıl ilçemize 9 yeni okul kazandıracağız ve bu 9 okulun içinde Mevlana Mahallesi’ne ilkokul ve ortaokul olmak üzere 2 yeni okulu kazandıracağız” dedi.

Ayrıca Fetih Parkı Zeminaltı Otopark Projesi’nin yapımına da başlayacaklarını belirten Usta, “Altında otopark, üstünde daimi pazar ve 24 saat hizmet verecek millet kıraathanesinin olacağı Fetih Parkı Zeminaltı Otopark projemizin inşaatına yakın zamanda başlayacağız. Bu proje Türkiye’nin en büyük metrosu olan ve Mevlana Mahallesi’nin bir başında bir de sonunda olacak Mecidiyeköy-Gaziosmanpaşa-Mahmutbey metro hattına da entegreli olacak” dedi.

KUZEY MARMARA OTOYOLU İLE ULAŞIM KOLAYLAŞIYOR

Başkan Usta, Kuzey Marmara Otoyolu projesinin bir bağlantı kolunun da Gaziosmanpaşa’da hayata geçeceğini ve ulaşımın kolaylaşacağını belirtti. Bu bağlantı yolu ile Mevlana Mahallesi’nin Akşemsettin Bulvarı üzerinde  bulunan tünel ve köprülerle Kuzey Marmara otoyoluna oradan da Başakşehir, devamında Kınalı kavşağı ile Tem otoyoluna bağlanarak Edirne ve Trakya istikametine kesintisiz ulaşım sağlanacak. Bu projenin yapımı tamamlanmak üzere ve bu bağlantı yolu sayesinde Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Anadolu’ya da bağlantı kolaylıkla sağlanmış olacak.

"BARBAROS HAYRETTİN PAŞA MAHALLESİ’NE ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ KAZANDIRACAĞIZ"

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, inşaatı devam eden Küçükköy Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nin Mart ayında biteceğini dile getirerek yanına da ailelerin özel çocuklarını güvenle bırakabilecekleri Engelsiz Yaşam Merkezi kazandıracağının müjdesini verdi. Ayrıca mahallede bulunan İstanbul İtfaiyesi’nin de yenileceğini belirtti.

Editör: TE Bilisim