Latin harflerine geçiş Osmanlı döneminde başlamış! Latin harflerine geçiş Osmanlı döneminde başlamış!
Gece Yolcuları grubu eski şarkısı "Meyhaneler Sen" ile Türkiye’nin ilk emoji alt yazılı klibini yayınladı. Sevenlerine yeni albüm müjdesini veren grup, bir sonraki emojili klibini ise sevenlerinden beklediklerini ifade etti.

Emojiyi evrensel yeni bir dil olarak tanımlayan grup, bir sonraki emoji alt yazılı klibini ise dinleyicileri hazırlayacak. 17 Temmuz Dünya Emoji Gününe kadar grubun “Neden” adlı şarkısını emoji alt yazılı hale getirerek bu yarışmaya katılmak mümkün.

“EMOJİ BEYİN YAKIYOR”

Karaokeden ilham aldıklarını söyleyen solist Uğur Arslantürk, “Önceleri bir eğlenceydi emoji bizim için. Teknolojiye ikimizde düşkünüz bu yüzden merak salmıştık. Fakat gördük ki evrensel bir dil haline geliyor. Buna dahil olmak istedik. Dünyada ciddi yankı uyandıran bir durum çünkü. Bizde klibi yaptık ama hala şuan kendi aramızda mesajlaşırken kelimeden çok emoji kullanmaya çalışıyoruz. Emoji kullanarak kendinizi ifade etmeniz çok zor, beyin yakıyor yani ama bir o kadarda eğlenceli.”

“KAZANANLA TURNEYE ÇIKABİLİRİZ”

Gece Yolcuları, en çok beğeniyi alarak yarışmayı kazanan şanslı dinleyicisi için “Kazanan kişi için ödülü sürpriz aslında henüz hiçbir yerde söylemedik. Ama bu yaz bir Ege Akdeniz turnemiz var belki kazanan arkadaşla beraber gideriz bu turnelerimize, kim bilir?” dedi.

YENİ ALBÜM GELİYOR

Sevenlerine yeni albüm müjdesi veren grup, “ Ülkemizde ve dünyada bahar aylarından beri yaşanan üzücü olaylar bizi etkiliyor. Bu karanlık ve kasvetli ortamda sanat yapmak zor. Bizim gibi piyasada etkileniyor elbette. Bizim albüm planımız önceden vardı ve aslında şuan bitmiş olacaktı. Ama dediğimiz gibi ortamdan etkilenerek bu planı biraz yavaşlattık. Şuan çalışmalara devam ediyoruz. 2016 sonlarına doğru belki yeni bir albüm belki de şarkı lansmanı yapacağız.”

Türkiye’de ilk kez yapılan bir uygulama olan emoji alt yazısı, akıllı telefon sahipleri tarafından kullanılan ikonlarla yaratılan bir alt yazı dili. Dünyada ise 17 Temmuz Emoji Günü çeşitli selfie etkinlikleriyle, fotoşoplarla ve #worldemojiday hashtagine iliştirilmiş paylaşımlarla kutlanıyor
Cihan

Editör: TE Bilisim