Millî şair yazar eğitimci merhum Dilaver Cebeci üstadım Millî şair yazar eğitimci merhum Dilaver Cebeci üstadım
Sokak dansı olarak da bilinen hiphop kültürüne ait dans akımı 'breakdance'ı Anadolu halk oyun kültürüyle birleştiren ‘Anadolu Break’ Maslak TİM’deki gösterisiyle turnesini tamamladı. Yaklaşık bir saat süren gösteriyi çok sayıda sanatsever izledi.

Red Bull Anadolu Break, 1970’li yıllarda sokak kültürü içerisinde doğup zaman içerisinde popüler bir kültür fenomeni haline gelen ‘breakdance’ ile Anadolu halk oyunları geleneğini aynı sahnede buluşturdu. Anadolu Break, Anadolu topraklarında asırlardır icra edilen halk oyunları ile dünyada yükselişini sürdüren breakdance'ın figürlerini modern bir koreografide bir araya getirdi. Prömiyerini 9 Ekim’de İstanbul’da yapan gösteri, yine İstanbul’daki Maslak TİM Show Center’daki gösteriyle turnesini tamamladı. Gösteri, turne kapsamında daha önce de Ankara, Eskişehir, İzmir ve Antalya’da sahnelendi. Anadolu turnesinin son gösterisi dün saat 20.00’de sahnelendi. Gösteriyi çok sayıda sanatsever ilgiyle seyretti.

Projenin koreografisini Flying Steps’in kurucularından Kadir Memiş üstleniyor. Gösterinin müzik direktörlüğünü Berlin’de yaşayan besteci Nevzat Akpınar, müziklerin aranjörlüğünü ise yerli hiphop sahnesinin usta ‘beat-maker’ı Da Poet üstleniyor. Gösterinin kostümleri ise Begüm Berdan’a emanet edildi.

Editör: TE Bilisim