Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
Hindistan’ın Tamil Nadu eyalet mahkemesi Kamal Haasan’ın Vishwapooram filmini, eyalet Müslümanlarının protestoları üzerine iki hafta gösterimini yasakladı.
Eyalet mahkemesinin kararı, Müslüman sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerinin Tamil Nadu eyaletine filmin Müslümanları ve İslam dinini küçük düşürdüğü gerekçesi ile yasaklanmasını istemesi üzerine geldi. Amerika’da filmin galasını yapmaya hazırlanan Kamal Haasan filmin yasaklanmasını anlamsız bulurken, Müslümanların filmi izlemeleri halinde seveceklerini İslam’a karşı bir film olmadığını savundu.
Eyaletteki sinemalara polis tarafından faks gönderilirken, filmin iki hafta gösteriminin yasaklandığı bildirildi. Tamil Nadu eyaleti hükümetinin bu kararı filmin galasının Peygamber Efendimizin doğum günü olan Mevlid Kandili’ne denk gelmesi ve olası bir çatışmaya sebep vermemek için aldığı bildirildi.
Eyaletteki 24 Müslüman sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin birlikte imzaladığı Müslüman Organizasyonlar Federasyonu’nun açıklamasında Hintçe, Telugu ve Tamilce olarak gösterilecek filmin dini hassasiyetlere zarar verdiğini ve eyaletteki dinler arası uyumu zedeleyeceği vurgulandı.
Tamil Nadu eyalet mahkemesi daha önce de Da Vinci Code filmini Hıristiyanlardan gelen tepkiler üzerine yasaklamıştı.

Editör: TE Bilisim