İstanbul Kırım Derneği Atilla Yayım’ı konuk ediyor İstanbul Kırım Derneği Atilla Yayım’ı konuk ediyor
İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren İZMEK’te açılan mozaik kursuna kadınlar ilgi gösteriyor. Leyla Yıldız tarafından verilen kurslara gelen kadınlar, mozaik kursunda yaptıkları uygulamaların kendilerini rahatlattığını ve mutlu ettiğini söyledi.

        Mozaik kursuna ilişkin bilgi veren İZMEK sorumlusu Hamiyet Dabakoğlu, "Taşlarla her şey yapılabilir; tablo, bardak altlığı, kalemlik, masa üzeri süsü. Tamamen kişinin yeteneği ve azmine bağlı. Eğer sabrınız varsa el becerisi ve kişisel zevkinizi de katarak son derece özel tasarımlar, sanat eserleri ortaya çıkarabilirsiniz. Yalnız, yoğun emek, dikkat, bilgi ve yetkinlik gerektiriyor." dedi.

        İZMEK kursiyerlerinden Hülya Yeşil, İZMEK kursları sayesinde mozaik ile tanıştığını belirterek, "Mozaik çok zevkli, güzel işler çıkardıkça mutlu oluyorum. Öğreticilerimiz çok donanımlı. Mozaik sabır isteyen bir iş ama tarihi bir eserle uğraşıyor hissi de veriyor." diye konuştu.

        Açılan kurslarda dökme cam, mermer, doğal taşlar, seramik gibi malzemelerle mozaik sanatından örnekler ortaya çıkaran kursiyeler, kendilerine bu imkanı tanıyan İzmit Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim