Türk halklarının kökeni Türk halklarının kökeni
Bu yıl 52.’si düzenlenen Antalya Uluslararası Film Festivali’nde Yaşam Boyu Onur Ödülü alan dünyaca ünlü Sinema Sanatçısı Jeremy Irons, 1988 yapımı Ölü İkizler (Dead Ringers) filminin gösteriminde seyirciyi selamladı.

MigrosAVM Salon 6’da gösterilen film öncesinde seyircileri selamlayan Irons, kısa bir konuşma yaptı. Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen hayranlarını geri çevirmedi. Irons film öncesi yaptığı konuşmada film hakkında bilgiler verdi. Irons, tek yumurta ikizlerini canlandırdığı filmin hikâyesinin oldukça ilgi çekici olduğunu söyledi. Irons, “Aslında başta yapmak istememiştim. Teknik açıdan oyunculuğun önüne geçeceğini, oyunculuğuma engel olacağını düşünmüştüm. Sonra Toronto’ya gittim, bu kopyalama sitemiyle tanıştım. Baktım ki o kadar da zor değilmiş.” dedi.

Filmin izleyici üzerine iyi bir izlenim bıraktığını kaydeden Irons, iki olmanın insanlar üzerinde ciddi bir etki bıraktığını anlattı. Filmde Mantle kardeşler adından tek yumurta ikizlerinin hikâyesinin anlatıldığını belirten Irons, “Onların hastaları da aynı olduğu için çoğu zaman hangi doktora gittiklerini fark etmiyorlarmış. Bu filmi izleyen bir çok kişi bir daha jinekologa gitmek istemiyor." ifadelerini kullandı.

Ölü Kardeşler filminin başrol oyuncusu Irons, Talihin Dönüşü (Reversal of Fortune) adlı filmiyle En İyi Erkek Oyuncu Oscarı'nı almıştı. Irons, altı kez Altın Küre'ye aday gösterilip bu ödülü iki kez kazandı.

Editör: TE Bilisim