Talat Ülker'den 'Nasihat' şiiri Talat Ülker'den 'Nasihat' şiiri
Herkesin hayatında önemli bir dönüm noktası olan 18 yaş, dünyada ilk kez bir film festivalinin teması oluyor. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bu yıl 8-18 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.

Bu yıl bütün filmlerini, gençlerden oluşan bir komite ile seçen Uçan Süpürge’de, genç komitenin başına da Damla Sönmez geçti. Festivalin hayatında çok önemli yeri olduğunu belirten Damla Sönmez, 18 yaşın önemine vurgu yaparak, "18 yaş, hemen herkesin hayatındaki önemli dönüm noktalarından biridir. 18 yaş temasını konu alacak olan festival, 18 yaşın getirdiği tutku, mücadele, kimlik oturma çabası gibi hayatın içine dokunan noktalardan yola çıkacak." dedi.

ÖDÜL 5000 TL

Jürinin oylaması sonucunda seçilecek 1 projeye 5000 TL’lik YAPIMLAB Proje Geliştirme Ödülü’nün verileceği Pitching Platformu, Atölye ile aynı gün, 9 Mayıs 2015 tarihinde ODTÜ GİSAM’da gerçekleşecek.

18. yaşını 8-18 Mayıs 2015 tarihleri arasında kutlayacak olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında gerçekleşen '5 Dakikada 18' kısa film yarışması ile festival boyunca çizgilerle düşünme çağrısı yapılacak.
Festivalin '18’in Halleri' temasıyla da paralellik gösteren '5 Dakikada 18' kısa film yarışması, Ankara’nın farklı üniversitelerinden 18-24 yaş arası gençlerden oluşan Festival Genç Kurul’unun imzasını taşıyor. 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' Karikatür Sergisi’ne yönelik adımlar ise Uçan Süpürge-Obur mizah karikatür dergileri ortaklığında atılıyor.

Editör: TE Bilisim