İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Tiyatro ve sinema dünyasının ünlü isimleri Tekin Akmansoy (Nuri Kantar) ve Leman Çıdamlı (Nuriye Kantar), 1 yıl arayla hayatını kaybetti.

Uzun yıllar yayınlanan ‘Kaynanalar’ dizisindeki ‘Nuri Kantar’ tiplemesiyle adından söz ettiren Tekin Akmansoy, bugün vefat etti. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında da ‘Nuriye Kantar’ı canlandıran Leman Çıdamlı hayatını kaybetmişti.

Tekin Akmansoy, Denizli’nin Sarayköy ilçesinde 1924 yılında doğdu. Ankara Devlet Konservatuvarı’nı bitirdi. Sinemaya senarist, oyuncu, yönetmen ve yapımcı olarak katkıda bulundu. TRT’de çok uzun süre yayınlanan ve 1974 yılında başlayan ‘Kaynanalar’ dizisinde ‘Nuri Kantar’ tiplemesiyle adından sıkça söz ettirdi..1998 yılında “Devlet Sanatçısı” seçildi. Uzun yıllar çeşitli tiyatrolarda görev alan Tekin Akmansoy, meddah geleneğinin sürdürücülerinden biri oldu. 1990'lı yıllarda kızı Arzu Akmansoy'un yönetmenliğini yaptığı Kaynanalar'ın yeni bölümlerinde rol aldı.

Kaynanalar dizisindeki ‘Nuriye Kantar’ı canlandıran Leman Çıdamlı (80) ise, 18 Aralık 2012 tarihinde kanser tedavisi gördüğü İstanbul’daki hastanede hayatını kaybetmişti.


Editör: TE Bilisim