‘Dr. Sadık Ahmet’ kompozisyon yarışmasının sonuçları açıklandı ‘Dr. Sadık Ahmet’ kompozisyon yarışmasının sonuçları açıklandı
Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, Cehennemağzı Mağaraları'nın yanında Ereğli Belediyesi'nce yaptırılan amfi tiyatronun eksiklerinin tamamlanması halinde devralabileceklerini söyledi.

        Zekai Kasap, yardımcısı Yalçın Arslan ile amfi tiyatroda incelemelerde bulundu. Müze Müdürü Ahmet Mercan’dan çalışmalar ve eksikliklerle ilgili bilgi alan Kasap, yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Cehennemağzı bölgesinde inşa edilen amfi tiyatroyu işletebilecek güçte olduğunu belirtti. Kasap, iddiaların aksine amfi tiyatronun halen devralınacak durumda olmadığını söyledi.

        Gelinen aşamada kaba inşaatın bittiğini gördüklerini ve projeyi bu aşamaya getirenlere teşekkür ettiğini ifade eden Kasap, "Ereğli Belediyesi tarafından inşası sürdürülen amfi tiyatroyu daha önce de incelemeye gelmiştik. Son olarak yerel bir gazetede çıkan bir haber üzerine yeniden inceleme gereği duyduk. Yerinde yaptığımız incelemeler sonucunda kaba inşaatın tamamlanmasına rağmen ince işçilik konusunda halen tamamlanmayan noktalar olduğunu gördük. Durumu sayın başkanımıza da arz ettik. Burası Koruma, Uygulama, Denetim ve Takip Bürosu (KUDEB) kanalıyla yani İl Özel İdaresi bünyesinde çalışan Koruma Uygulama ve Denetleme Bürosu aracılığıyla yapılan bir yer. Tabi ki burası tümüyle tamamlanırsa biz burayı devralırız ve işletme konusunda da her şeyi yaparız. Zira bu konuda bunları yapacak donanımımız var. Biz istedik ki ince işçilikleri de daha güzel olsun. Sanıyorum onlar da tamamlanır, basından okuduk 'Sayın Başkan bitirdik gelin diyor' ama gördük ki hala eksiklikler var. Lavabo bölümlerinde hala tamamlanmayan yerler var. Keza soyunma odaları öyle. Diğer bazı ince işçiliklerde üstün körü tamamlanmış. Bakanlığımız güçlü bir bakanlıktır, her şey tamamlandıktan sonra devrini sağlar, işletmesini yaparız. Zonguldak Valiliğimiz de bu konuda ilgililer. Bizim burayı çalıştırmak ile ilgili bir problemimiz yok." dedi.

        "İŞLETMENİN BAŞKA KURUMLARA DEVRİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

        Amfi tiyatrodaki eksikleri de değerlendiren Kültür Müdürü Zekai Kasap, "İnce işçilik dediğimiz fayansların o üzerindeki şeyler göze hoş gelmiyor. Aynalar takılmamış. Yüzde 2’lik şey onlar da tamamlandıktan sonra elektrik sayaçlarının ayrılması lazım. Bütün emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bundan sonra bizim vazifemiz bunları başaracak güç ve elemanlara haiziz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. İşletme açısından bakacak olursak, burası zaten müze sahası içerisinde. Başka kurumlara verilmesi söz konusu olamaz. Koruma, Uygulama, Denetim ve Takip Bürosu (KUDEB) biz buranın bitirildiğine dair teknik elemanları göndereceğiz. Genel sekreterliğimize bağlı KUDEB’in teknik elemanları var; gelir, bakarlar 'tamam burası bitmiştir, kullanılmaya elverişlidir' derler biz de alırız. Hemen ilk etkinliğimizi de burada gerçekleştiririz." şeklinde konuştu.

        İncelemelerde İl Kültür ve Turizm Müdürü Yardımcısı Yalçın Arslan, Ereğli Müze Müdürü Ahmet Mercan ve bazı yetkililer de hazır bulundu.

Editör: TE Bilisim