Türk dünyasının sesi: Azerin Türk dünyasının sesi: Azerin
Şanlıurfa’nın yetiştirdiği usta gazelhan Kazancı Bedih Yoluk, ölümünün 9. yıldönümünde kabri başında anıldı. Kurum amirleri ve sevenlerinin katıldığı anma programında usta sanatçı için dualar da edildi.

Ünlü gazelhanlardan biri olan Kazancı Bedih, dünyada yer edinmiş Fuzuli, Nabi, Nezihe, Furugi, Abdi gibi şairlerin gazellerini Şanlıurfa makam geleneğine uygun yorumlayarak insanların hafızasına kazıdı. Davudi ve etkileyici sesiyle tüm Türkiye’nin gönlünde taht kuran Kazancı Bedih, okuduğu ve yazdığı eserleri farklı makamlarda icra ederek müzik dünyasına önemli eserler bıraktı. Ünlü gazelhan memleketi Şanlıurfa'daki mezarı başında okunan Kuran tilavetiyle anıldı.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşret Fakıbaba, burada yaptığı açıklamada, "Allah mekânını cennet etsin, yattığı yerden utandırmasın. Sadece Urfa’nın tüm Türkiye’nin tanıdığı çok önemli gazelhanlarından birisiydi. Tekrar ailesinin, Urfalıların başı sağ olsun. Sanatçı arkadaşlarımızın başı sağ olsun. Allah mekânını cennet etsin.” dedi.

Kazancı Bedih’in oğlu Naci Yoluk ise yaptığı konuşmada, gördükleri manzaranın kendileri için çok mutluluk verici bir durum olduğunu söyledi. Yoluk, ilerleyen yıllarda tekrar Kazancı Bedih’i anmayı diledi ve babasının mezarının başına gelen herkese teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim