Türk dünyasının sesi: Azerin Türk dünyasının sesi: Azerin
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tiyatro ve televizyon oyuncusu İlyas İlbey’in yönettiği ve başrolünde oynadığı komedi filmi ‘Manda Yuvası’nı izledi.

Kılıçdaroğlu, filmi izledikten sonra yaptığı değerlendirmede, “Emek harcayan İlyas Bey’i yürekten kutluyoruz, böyle bir filmi yaptığı için. Filmin sonunda Neşat Ertaş’ın sesi ve o güzel sözü ve yorum vardı, onu da rahmetle anıyoruz.” diye konuştu.

Filmin yönetmeni hem oyuncusu İlyas İlbey, yaşadığı bir olayı anlattı; “İçimde bir yara var. Ankara’da 11-15 Şubat’ta Kastamonu günleri yapacaklardı, bana da dediler ki; ‘Kastamonu kültür ve tanıtımınızdan dolayı bir plaket taktim etmek istiyoruz size’. Birkaç gün sonra dediler ki; ‘plaketinizi içerde vermek istiyoruz’. Bende niye dedim kapı aralığında alacağız. Sonra Sayın Vali tarafından kaynaklandığını öğrendim. Kendilerine şöyle bir cevap verdim. Sizin vereceğiniz plakete doğanın teşekkürünü tercih ederim diye benim esas ödülüm o oldu.”

Sanat ve sanatçının önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu da “Vali ile ilgili söylediğiniz şey çok önemli. O vali kimse kusura bakmasın sanatın ve sanatçının kıymetini bilmiyor. Sanat ve sanatçı yaşamın kalitesidir. Eğer yaşamı daha kaliteli kılmak istiyorsanız, sanatı ve sanatçıyı yüceltmek zorundasınız. Eğer Türkiye çağdaşlaşacaksa, Türkiye uygar bir ülke olacaksa, Türkiye kendi yaşam standardını yükseltecekse sanat ve sanatçıyı yüceltmek zorundayız. Hayatımın her döneminde sanata ve sanatçılara şükran duygularımı ilettim.” dedi.

Editör: TE Bilisim