Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
Antalya 2. Kitap Fuarı’nı 98 bin 241 kitapsever ziyaret etti.

TÜYAP tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ATSO’nun katkılarıyla Cam Piramit Sabancı Fuar ve Kongre Merkezi’nde 13-17 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen Antalya 2. Kitap Fuarı kitapseverlerin yoğun ilgisine sahne oldu. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, bu yıl 77 yayınevi ve kurumun katıldığı fuarda söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 30 etkinlik gerçekleştirildiğini, imza günlerinde 200 yazarın okurlarıyla buluştuğunu belirtti. Geçen yıl 82 bin kişinin gezdiği fuarda bu sene katılım rekoru kırıldığını ifade eden Budak, ziyaretçi sayının 98 bin 241 olduğunu söyledi.

Cam Piramit alanının yetersiz kalmasının yayınevi ve katılımcı sayısını kısıtladığını dile getiren Budak, "Cam Piramit güzel bir eserdir, ancak artık ihtiyaca cevap verememektedir. Hafta sonu belirli saatlerde kalabalık ve izdiham katılımı caydırmakta ve azaltmaktadır. Yağmur yağdığında salona yağmur suyu akmaktadır. Antalya’da ulusal ve uluslararası büyük organizasyonların yapılmasına olanak verecek 5-10 bin kişilik kongre ve kültür merkezine duyulan ihtiyaç bir kez daha görülmüştür." dedi.

Yeni bir kongre merkezi projesi için çağrıda bulunan Budak, "Dünya kongre turizm pazarında iddialı olması gereken ve bu amaçla 2014 ICCA Genel Kurulu gibi önemli etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Antalya’nın bir an önce modern bir kongre merkezine kavuşması zorunludur. Antalya kongre merkezini yapacak güce sahiptir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da yıllardan beri bir kongre merkezi projesi bulunmaktadır. Artık bu konuda bir seferberlik ve güç birliğiyle sonuç alınmasının zamanı çoktan gelmiştir." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim