Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
Çini sanatçısı Sıtkı Olçar’ın (Usta) vefatının ardından eserlerini 'Sıtkı II' imzası ile koleksiyonerlere sunan Nida Olçar'a, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'sanatçı' ünvanı verildi.

UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi ödüllü çini ustası babası Sıtkı Olçar’ın vefatının ardından devraldığı bayrak ile sanatını uzun yıllardır sürdüren çini sanatçısı Nida Olçar’a Kültür ve Turizm Bakanlığı destek çıktı. Babasından vefatının ardından devam ettirdiği tarz ile dünyada ilk kez çinide mozaik ve Piri Reis'in deniz haritalarına farklı yorumlar katarak sanat dünyasında ses getiren Olçar, "Sanatçılık babadan oğula ya da kıza geçen bir miras değildir. Babamın atölyesini ve ismini yaşatmak adına çıktığım bu yolda, böyle bir ünvana layık görülmek benim için büyük bir gurur ve Türkiye'deki diğer sanatçı büyüklerimin arasında yer almak büyük bir onurdur. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Rahmetli Sıtkı Usta'nın evladı olarak onun bayrağını en güzel şekilde taşıyıp, adını yaşatmaya çalıştım. Şimdi ise Sıtkı bayrağını zirvede tutmak ve bir adım öteye götürebilmek en büyük hedefim." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim