Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
Malatya’da Mustafa Firuz Bozkurt’un kaleme aldığı, Ömer Konakçı’nın yönettiği tek perdelik Erkekler Köyü isimli oyun yarın ilk kez sergilenecek.

Genel Sanat Yönetmeni Ömer Konakçı, yaptığı açıklamada, tiyatroseverleri oyunu izlemeye davet etti. Oyun kadın haklarını konu edindiğini anlatan Konakçı, oyuna ilişkin şu bilgileri verdi; “Kadın hakkı ihlallerinin en üst düzeyde yaşandığı köyde, birden fazla kadınla evlenme, kadına yönelik aile içi şiddet, cinsel ayrımcılık gibi nedenlerden dolayı Yedi Kavak Ağacı Ekili ile Bir de Çınar Ağacı Var Köyü’nde yaşayan kadınlar bilinmeyen bir yere göç ederek köyü terk etmişler, köyde bir avuç kadın kalmıştır. Yedi Kavak Ağacı Ekili ve Bir de Çınar Ağacı Var Köyü’nde yaşanan kadın hakkı ihlalleri ve kadınların köyü terk etmesi ülke gündemini derinden sarsmıştır. Görsel ve yazılı medyada gündemi uzun süre meşgul etmiştir. Köydeki kadın hakkı ihlalleri Bakanlar Kurulu’nun da gündemine gelmiş ve ceza olarak köyün adı ‘Erkekler Köyü’ olarak değiştirilmiştir.”
Konakçı, oyunun yarın Sabancı Kültür Merkezi’nde 14.00, 16.30 ve 19.30 seanslarında tiyatroseverler ile buluşacağını bildirdi. karşısına çıkacak.

Editör: TE Bilisim