Millî şair yazar eğitimci merhum Dilaver Cebeci üstadım Millî şair yazar eğitimci merhum Dilaver Cebeci üstadım
Antalya'nın Manavgat ilçesinde Cumhuriyet bayramı kutlamalarına Leman Sam şarkılarıyla renk kattı.

Manavgat Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) Leman Sam konseri verdi. Belediye konser öncesi Belediye Başkanı Şükrü Sözen öncülüğünde fener alayı düzenledi. Ünlü sanatçı Leman Sam, AKM'de Manavgatlılara sevilen şarkılarından, Kıyamam Sana, Gül Güzeli, İlla, Gönül, Ayak Sesleri, Anladım, Ayrılık, Eski Fotoğraflar, Daha Gidecek Yolumuz Var ile türküler seslendirdi.

Sam, Şu Metris'in Önü türküsünü Taksim Gezi Park'ı eylemlerinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için söyledi. Bugün yaşasaydı 58 yaşında olan sanatçı arkadaşı Ahmet Kaya'nın dün doğum günü olduğunu belirten Sam, Ağladıkça şarkısını 16 Kasım 2000 yılında Paris'te hayatı kaybeden arkadaşı için seslendirdiğini kaydetti. Sam, "Dün Ahmet'in doğum günüydü. Onu özlemle anıyorum. Işıklar içinde yatsın." dedi.

Sam, Karlı Kayın Ormanı, Leylim Ley, Ağladıkça, Şu Metris'in Önü, Uzun İnce Bir Yoldayım ve Oda Kireç Tutmuyor şarkılarını konsere gelen hayranlarıyla birlikte söyledi.

Konser bitiminde Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, Sam'a bir buket çiçek takdim etti. Sam, ülkemizin üzerinde karabulutlar gezse de umudumuz hiç kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz diyerek sahneden ayrıldı.

Editör: TE Bilisim