Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Ankara Yenimahalle Belediyesi işbirliğinde Cumhuriyet'in 90. Yılı Konseri düzenlendi.
Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğindeki konser, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Grubu’nun gösterisiyle başladı. Mehter Grubu, Mehterbaşı Kürşat Tuncay yönetiminde güzel bir gösteri sundu, daha sonra Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu sahne aldı.

Koronun yanı sıra solistler Cengizhan Akar, Senem Gül, Nilgün Kızılcı ve Sıtkı Akın da solo türküler söyledi. Konser kapsamında Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu da sahne aldı. Koro, geçmiş dönem eserlerinin yanı sıra yakın tarih ve günümüz bestekârlarının eserlerini de seslendirdi. Ardından, 25 yıldan beri Türk kültür ve sanatını başarı ile temsil eden Devlet Halk Dansları Topluluğu, Türkiye’nin değişik yörelerine ait Türk halk danslarından seçkin örnekler sunarak görsel bir şölene imza attı. Geleneksel Türk kültür ve sanatının doğru bir şekilde tanıtılmasını gaye edinen topluluk, salonu dolduran binlerce vatandaştan büyük alkış aldı.

BAŞKAN KATILIMCILARA SESLENDİ

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giderek sanata ve sanatçıya büyük önem verdiklerini anlattı. Türkiye’nin, yönünü muasır medeniyetler seviyesine döndüğünü kaydeden Yaşar, “Bugün İslam ülkelerinin önder ülkesi olarak Türkiye gösteriliyorsa bu, Mustafa Kemal’in gösterdiği hedeftendir. Bunun için cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız. Fikir ayrılıklarımız olabilir, demokrasinin güzel tarafı da budur. Ancak bu ülkede yaşayanların dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun Türk milletinin tutkalı Atatürk’ün kurduğu demokratik, laik cumhuriyetin değerleridir.” dedi.

Kültür Bakanlığı sanatçıları, ellerindeki Türk bayrakları ile kapanışı, “Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa” eseri ile yaptı. Sanatçılara vatandaşlar da eşlik etti.


Editör: TE Bilisim