Türk halklarının kökeni Türk halklarının kökeni
İstanbul Kültür ve Sanat Merkezi’nin organize ettiği, 5. Anadolu Kültür ve Sanat Festivali, Anadolu coğrafyasının kendine has kültür ve sanat desenlerini Docklands’e taşıdı. Festivalde, Türk Halk Müziği’nin tanınmış seslerinden Nuray Hafiftaş’ın konseri büyük ilgi çekti.

Anadolu coğrafyasının kendine has kültür ve sanat desenlerini Docklands’e taşıyan festival, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Ziyaretçilerin, Türk çayı ve kahvesi, Antep baklavası, İnegöl köftesi, gözleme, mantı, mısır, şerbet ve çiğköftenin tadına bakma imkânı bulduğu festival, Türk Halk Müziği’nin tanınmış seslerinden Nuray Hafiftaş’ın konseriyle renklendi. Yoğun ilgi gören sanatçı, soğuk havaya rağmen eserleriyle festivale gelen ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı.

Anadolu Kültür ve Sanat Festivali'nin yıllar geçtikçe daha da büyüdüğüne dikkat çeken Federal Milletvekili Maria Vamvakinou, duygularını şöyle dile getirdi: “Calwell bölgesi olarak sizleri burada temsil etmekten ve böyle güzel bir festivalde bulunmaktan dolayı çok mutluyum. İnanıyorum ki bu festival, Melbourne kültür ve sanat etkinlikleri ajandasında önemli bir yere ulaştı. Bu gerçekten büyük bir başarı. Organize komitesine teşekkürlerimi sunuyorum.”

Victoria Çok kültürlülük Komisyonu Başkanı Chin Tan ise “Türkler toplum olarak çok sıcak kanlı, dostane insanlar. Festival alanından buraya kadar yürümek 10 dakikamı aldı. Gören herkes selam verip hatırımı sordular. Bu yakınlığı görmek insana büyük bir haz veriyor." dedi.

Editör: TE Bilisim