‘Dr. Sadık Ahmet’ kompozisyon yarışmasının sonuçları açıklandı ‘Dr. Sadık Ahmet’ kompozisyon yarışmasının sonuçları açıklandı
Mersin'de ilk defa kitap fuarı açıldı. CNR Fuarcılık tarafından Yenişehir Fuar alanındaki kitap fuarına 75 yayın evi katılıyor. 6 Aralık'a kadar sürecek fuarda 40’a yakın yazar kitaplarını imzalayacak.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği fuarın açılışında gençlere seslenen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kasım Tanrıöver, “İş hayatına atıldığınızda en büyük yardımcınız kendinizi doğru ve iyi ifade edebilmeniz olacak. Bu da çok kitap okuyup sözcük hazinenizi geliştirmenizle mümkün” dedi. Kitap fuarını da sektörel fuarlar kadar önemsediklerini ifade eden Tanrıöver iş dünyası olarak kendisini doğru ve iyi ifade edebilen gençlere ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Tanrıöver, gençlere bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Mersin’in doğal, kültürel ve coğrafi zenginliklere sahip olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “En büyük eksiğimiz ise bu zenginliğimizi iyi anlatamamamız. Bu tür fuarlar tanıtım açısından büyük önem taşıyor. Gençlerimiz okuyup kendisini geliştirerek kentin geleceğinde söz sahibi olacaklardır.”

Mersin Valisi Özdemir Çakacak da okumanın önemine dikkat çekti. Gelişmiş ülkelerin bilginin önemini kavrayan ülkeler olduğunu vurgulayan Çakacak, bilginin kaynağının da kitap olduğunu söyledi. Bilginin yayılmasının günümüzde çok daha hızlı olduğunu kaydeden Çakacak, “Teknoloji gelişse de basılı yayına ilgi artarak sürüyor. Bu nedenle kitap fuarını önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim