Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
Yapımına 1860’lı yıllarda başlanan ve 3. Napolyon’un da destek verdiği Kendirli Kilisesi, Gazi Kültür Merkezi olarak hizmet vermeye başladı.

İstiklal Harbi’nden önce Gaziantep’te bir kilise olarak yapılan ve daha sonra sinema ile öğretmenevi olarak kullanılan bina, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kültür merkezi amaçlı yaptığı düzenlemelerin ardından Gazi Kültür Merkezi olarak hizmete girdi.
Atatürk’ün animatik robotunu yaptırıp, Atatürk’ün Antep’e geldiğinde vatandaşlara seslendiği balkondan canlandırma yapan belediye, binayı Antep Savunması’nın kahramanlarına tahsis etti. Kendirli Gazi Kültür Merkezi olarak hizmet veren binada, Atatürk’ün yanı sıra Gaziantep savunmasının unutulmaz kahramanları olan Şahinbey, Özdemirbey, Karayılan gibi birçok halk kahramanlarının da tanıtımı yapılıyor.

Kendirli Gazi Kültür Merkezi ve tarihçesi ile ilgili bilgiler veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, “Burası aslında bir tarihi bina, eski bir Kilise. Yapımı 1860’lı yıllara dayanıyor. 3 Napolyon buranın yapımı için maddi destek göndermiş.” dedi.
Binanın aslında tarihi özelliğini zamanla yitirdiğini belirten Güzelbey şunları kaydetti: “Hedefimiz arkadaki binanın da tekrar kültür merkezi olarak buraya katılması. Bizim yaşımızdaki kuşak iyi hatırlar, burası öğretmenevi, halkevi olarak kullanılan Gaziantep’in halka açık tek alanıydı. Bu açıdan buranın nostaljik bir önemi de var. Biz binanın hiçbir şekilde restorasyon işine girmeden, burasını Gaziantep halkına bir kültür merkezi olarak kazandırmak için harekete geçtik. Burada Türkiye’de ilk defa yapılan 3D tekniğiyle, Antep savunmasının kahramanlarını, Antep savaşının anlatıldığı kısa bir canlandırmayı ve yine Türkiye’de ilk defa Atatürk animatik robotunu görme imkânı sahip olacağız.”

Editör: TE Bilisim