Türk dünyasının sesi: Azerin Türk dünyasının sesi: Azerin
Ülkücü sanaçı Arif Nazım, AKP’nin kuruluşundan itibaren en önemli çıkışları Ülkücüleri itibarsızlaştırmak olan şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı şiir için Ülkücüler” hakkımız haram olsun” ifadeleri ile tepki gösterdi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın akıllarda kalan en önemli hakaretlerinden “Her türlü Milliyetçilikleri ayaklar altına aldım”-” Ülkücüler Fatiha bile bilmez” ifadeleri Ülkücüleri çok kızdırmıştı.

Arif Nazım’ın yıllardır geçimini Ülkü Ocakları sanaçısı olarak Ülkücülere verdiği konserlerle gerçekleştirdiği bilinmektedir.


Bir Ülkücünün sosyal medya hesabında yaptığı şu açıklama haberimiz için bütün tepkileri temsil olarak seçilip okuyucularımızın takdirine sunuldu:


“Hakan Ermemiş”

Arif Nazım abi ! sana abi de dememem lazım artık ya geçmişin hatırı var. Altta paylaştığım şiirini bugün okudum,okumaz olaydım.

Biz sana hayrandık senin şarkı ve şiirlerini dinledik hep ocaklarda.Yıllar sonra seninle Bakırköy’de tanıştığımızda mutluluktan uçmuştum.İlk defa ülkücü! bir sanatçıyla arkadaş olmuştum.

Yiyecek birşey var mı dediğinde postahanenin ordan cebimde olan bozuk paralarla koşarak simit yetiştirip çayını demliyordum.

Bir kaset çıkarmıştın o zamanlar; kendi ellerimle destek olmak için kapı kapı gezip sattım.

Ocak gecelerinde senin şarkılarınla şiirlerinle coştuk,ama son haline bak rezilliğine bak yazıklar olsun sana,ben sana hakkımı helal etmiyorum benim helal etmediğim gibi ülkücülerinde hakkı sana haram olsun.İnşallah telefonumu silmemişsindir yüzün vardır da ararsın….Utanmaz adam birde genel merkez sanatçısısın…


Rezil Şiiri

Ayağa Kalk İstanbul, Sevdalın Geldi
Çöl yağmura,
Ağaç toprağa sevdalı,
Bülbül güle,
Gül dikene,
Biz sana sevdalı,
Aşkından bıkmadık,
Biz seni hiç aldatmadık,
Bu Şehr-i İstanbul’ki ata yadigarıdır,
İstanbul’a hizmet gönlümüzün kârıdır dedik,
Öyle sevdalandık,
Gündüzleri gül dikdik bahçelerine,
Dikenlerine aldırmadan,
Gecelerine çoban olduk,
Karanlıktan korkmadan,
Biz seni öyle sevdik İstanbul,
Biz seni öyle sevdik,
Kubbelerine nur yağsın diye her an,
Gözümüzde yaş, yüreğimizde ateş taşıdık,
Açtık ellerimizi dilimizde dua taşıdık,
Adımız ak bizim,
Alnımız ak,
Sevdamız ak,
Vefasız değiliz biz gözlerimize bak,
Hatırladın mı İstanbul,
Hani bir evladın vardı,
Her cuma Süleymaniye de seninle buluşur,
Çamlıca da sana şiirler yazardı,
Üsküdar da Aziz Mahmud toprağına yüz sürer,
Eyüp Sultan da ellerinden öperdi,
O ençok sana sevdalıydı,
Bir şiir yüzünden zindanlara atıldı,
Adı Recep Tayyip Erdoğan’dı
Geçmişin karanlığına dalıp gitme İstanbul,
Kederlenipte başını alıp gitme İstanbul,
Dön de bir bak geriye,
Evladın geldi!
Ayağa kalk İstanbul!
Sevdalın geldi!
Karanlığa bir ışık,
Recep Tayyip Erdoğan

Bu şiire ılımlı yaklaşan Ülkücüler de oldu. İşte onlardan birinin yazdıkları:

"Değerli gönüldaşlarım ;

Kıymetli gönül Ada'mı ve sanatçı abimiz Arif Nazim sayın Tayyip Erdoğan a ithafen yazmış olduğu şiiri YouTube den dinledim sonra kendisini aradım doğruluğunu kendisi tarafından teyit ettirdim .

Bu şiirle ilgili sosyal medya üzerinden ömrünün 40 yılını bu davaya adamış sayın Arif Nazım'la ilgili eleştiriyi aşan hakarete ve küfürlere varan paylaşım ve yorumları üzülerek görmekteyim .

Yaptığını tasvip etmeyen bir kardeşiniz olarak bu duruma yani 40 yıllık emeğinden sonra böyle bir hareketi neden yaptığını iyi düşünüp analiz edip ona göre değerlendirme yapmamız gerektiğine inanıyorum .

Sözün özü Ülkücü Hareket olarak birbirimizi sevelim sanatçımıza ,yazarımıza ,çizerimize eski yeni teşkilat mensubumuza kısacası ülküdaşımıza sahip çıkalım ,

Sahip çıkma , sevgi , şafkat ,dayanışma ve Ülküdaşlık hukuku ilk başta genel merkez tarafından başlatılıp yaşatılmalıdır ." (Habib Suiçmez)



Editör: TE Bilisim