İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ)’nde öğreciler ‘Her Yönüyle Kars’ fotoğraf sergisiyle serhat şehrinin tanıtımına el attı. KAÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi tarafından desteklenen, öğrencilerden Mustafa Dursun ile Orhan Güngör’ün objektiflerine yansıyan Kars’ın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle hayatın içinden karelerin yer aldığı ‘Her Yönüyle Kars’ resim sergisi Mühendislik Fakültesi sergi salonunda açıldı.

Açılışa; Kars Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, Belediye Başkan Vekili İsmet Yılmaz, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ve KAÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akgün Alsaran ile öğrenciler katıldı. Buradaki konuşmalarda, Vali Yardımcısı Coşkun, normal yaşam içerisinde Kars’ın bilinmedik yönlerinin ve kısımlarının öğrencilerin sanatçı gözleriyle keşfederek, bu sergi vasıtasıyla ziyaretçilerin beğenisine sunduklarını görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Rektör Özcan ise bu sergiyle öğrencilerin, diğer bir manada Üniversitelerinin yeni bölümü olan Mühendislik Fakültesi'nin tanıtımına da ciddi katkı sunduklarını kaydetti.

Diğer taraftan, serginin mimarlarından KAÜ Biyoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Orhan Güngör, 4 yıldır bulundukları ve gezip gördükleri Kars’ın güzelliklerini fotoğraflayıp bugün ise sergilediklerini ifade ederek, “Bu fotoğraflar anlaşma yaptığımız büyük şehirlerde bulunan özel okul ve özel dershanelerde sergilenecek. Tercih döneminde ise ÖSS öğrencilerinin Kars hakkında pozitif bir etkiyle tabloda Kafkas Üniversitesi'ni işaretlemelerini öngörüyoruz.” dedi.

SERGİYLE PROJELERİNİ DE TANITMAK İSTİYORLAR

Öte yandan, serginin bir diğer mimarı Mustafa Dursun ise sınıf arkadaşı Orhan Güngör ve fakülte öğrencileriyle sergiyi ziyarete gelecek olan şehrin önde gelen siyasetçi ve iş adamlarına yapmayı planladıkları 'Geri Dönüşüm Tasarım Yarışması' hakkında bilgilendirme yaparak, sponsor desteği sağlamayı hedefledikleri söyledi.

Dursun, “Hem ödül anlamında hem de projenin ilerleyen kısımlarındaki maddi ihtiyaçlarda sponsor desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Burada Kars’ın ismini duyurmak ve üniversitemizi diğer üniversitelerle yarışır hale getirmek istiyoruz.” diye konuştu.





Editör: TE Bilisim