Türk sineması Türkiye sineması oldu türkü silmeye devam! Türk sineması Türkiye sineması oldu türkü silmeye devam!
“Öykülerle Kazakistan” isimli resim sergisi Kazakistan’ın kültür merkezi Almatı şehrinde sanatseverlerle buluştu. Uluslar arası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından düzenlenen 9. Fotoğraf Sanatçıları Buluşması’na Türkiye’yi temsilen katılan Türk fotoğraf sanatçısı Ali Murat Çoruk sergi açtı. Çoruk, Astana’da çektiği fotoğraflar ve Türkiye’de yaşayan Kazakların fotoğraflarından oluşan “Öykülerle Kazakistan” adlı fotoğraf sergisini Türkiye Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nin ev sahipliğinde Almatı’da açtı.
Açılış öncesi basın toplantısı düzenleyen Murat Çoruk Astana’nın mimarisinden çok etkilendiğini ve 15 gün boyunca başkent Astana’da en güzel kareyi yakalamak için sabırla çalıştığını söyledi.
Kişisel olarak beşinci sergisini açtığını ifade eden Çoruk, Astana’nın muhteşem mimarisini sanatsal olarak yansıtmaya çalıştığını ifade etti. Serginin aynısının Türkiye’de de yapılacağını ifade eden Çoruk, Kazakistan ile ilgili olarak “Kazakistan’da bir Gün” adlı kısa bir film çalışması yapacağını da sözlerine ekledi.
Toplantıda konuşan Türkiye’nin Turizm ve Tanıtım Müşaviri Nilgün Kılışaslan, Çoruk’un TÜRKSOY tarafından yılın sanatçısı seçildiğinin altını çizerek, Kazakistan ve Türkiye arasında her alanda en üst düzeyde devam eden ilişkileri sanatsal ve kültürel alanlarda da geliştirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Editör: TE Bilisim