Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
Antalya'nın Manavgat ilçesine Pala lakaplı Hasan Kaymak(57), hem 86 santimlik bıyıklarına bakmaya hem de günlük en az 3 saat kitap okumaya vakit ayırıyor.

Manavgat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışan Hasan Kaymak, 2012 yılında 55 kitap okuyarak, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından örnek okuyucu gösterildi.

İlçede herkesin bıyıklarının uzunluğundan Pala Hasan ismiyle bildiğini belirten Kaymak, bıyıklarının bakımını da günlük 10 dakika vakit ayırdığını söyledi. 40 yıldır günlük en az 3 saat kitap okumadan yatağa girmediğini belirten Kaymak, 3 yıl önce kalp ameliyatı geçirdikten sonra sese karşı duyarlılığından ötürü okumayı açık alanlarda yaptığını kaydetti. Kaymak, "Hem işimi yapıyorum hem de düzenli kitap okuyorum. Benim için kitap okuma 40 yıldır tutku. Geçen yıl 55 kitap okudum. Kütüphaneye her gün uğrar ve raflara dizimini yaparım. Kitap okumadan yatağa girmem." diye konuştu.

Manavgat Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay, Hasan Kaymak'ın kitap okumada kütüphanelerinin müdavimlerinden olduğunu söyledi. Kaymak'ın yıllık 55 kitap okuyarak 'kitap okumada' Manavgat'ta gençlere örnek olduğunu belirten Oktay, insanların en iyi dostunun kitaplar olduğunu kaydetti. Bölgeye gelen turistlerinde istedikleri yerde kitap okumasının gençlere rol model olduğunu belirten Oktay, Avrupa Birliği ülkelerinde ortalama bir kişiye 7 kitap, ülkede ise 7 kişiye bir kitabın düştüğünü ifade etti.

Editör: TE Bilisim