Talat Ülker'den 'Nasihat' şiiri Talat Ülker'den 'Nasihat' şiiri
Tren Garı’nda yaşanan bombalı saldırı nedeniyle ertelenen halk dansları ile break dansın birleşimi olan Red Bull Anadolu Break etkinliği Ankara’da ilk kez gerçekleştirildi.

Seçmelerle belirlenen 4 b-boy, 1 b-girl, 1 modern dansçı ve 2 geleneksel halk dansçısından oluşan 9 kişilik ekip, MEB Şura Salonu’nu dolduran kalabalığa farklı bir gösteri sundu. Saat 20.00’de başlayan gösteride Anadolu halk dansları ile dünyada yükselişini sürdüren break dans figürlerinin koreografisi ilginç görüntüler oluşturdu. Özellikle kaşık oyunları gösterisi izleyiciden uzun süre alkış aldı.

9 DANSÇININ MUHTEŞEM GÖSTERİSİ

Flying Steps’in kurucularından Koreograf Kadir Amigo Memiş’in koreograflığında bir araya gelen stilleri farklı dansçılar Aydan Uysal, Bora Günebakan, Eftal Dirlik, Ferhat Düz, Mehtap Çınar, Muktat Furkan Yılmaz, Ozan Karabağ, Serdar karaman, Salih Karagöz bir saat kadar performans sergiledi.

Gösterinin müziklerini Nevzat Akpınar, aranjörlüğünü Da Poet üstlendi. Anadolu ve modern desenler taşıyan dans kostümlerini ise Begüm Berdan hazırladı.

9 Ekim’de İstanbul prömiyeriyle başlayan Anadolu Break’in ilk gösteri serisi; 8 Kasım Antalya, 13 Kasım Eskişehir ve 15 Kasım Ankara turu ile devam etti. Dansçılar 18 Kasım günü İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 24 Kasım İstanbul TİM Show Center’da sanatseverlerle buluşacak.

Editör: TE Bilisim