Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
Genç popçu Turgay Saka, deneyimli sanatçılardan yardım almanın kolay olmadığını vurguladı. Bu anlamda mücadele vermek gerektiğini dile getiren Saka, “Hakikaten iyi yerlere gelmiş birilerine ulaşmak için ya çok enteresan işler yapıp dikkatlerini çekmeniz gerekiyor ya da bu işin ceremesini çekip zamanla bir şeylerin gerçekleşmesini beklemeniz gerekiyor ve şahsen ben ikinci kısmını yaptığımı düşünüyorum. Maalesef artık bazı şeyler eskisi gibi basit değil ve destek görmek çok zor.” ifadelerini kullandı.

Saka, Cihan’a yaptığı açıklamada bazı sanatçıların gençleri kendine rakip olarak bile gördüğünü belirtti ve “Ama umuyorum bu da zamanla geçecek ve her şey asıl olması gerektiği gibi olacak. Büyükler küçüklere destek olacak, onların yanında olacak. Daha yolun başında olan gençler de onları daha iyi temsil edecek.” dedi.

Turgay Saka’ya göre şu aşamada yeni seslerin kendilerini tanıtmaları adına internet ortamı iyi bir mecra. Genç popçu, bu manada iyi örneklerin bulunduğuna işaret etti ve ekledi:
“Bir müzisyen ve sanatçı adayı kimseden destek almadan ve bağlı kalmadan internet ortamından seslerini, yeteneklerini duyurabilen o kadar çok insan tanıyorum ki! Yeter ki verimli kullanmayı başaralım gerisi kendiliğinden geliyor. O istenilen kitle sosyal medya ortamından çok daha kolay sana ulaşabiliyor.”
Türkiye’nin pop müzikte aşama aldığını savunan Saka, şunları kaydetti:
“Son zamanlarda Avrupa ve ABD’de kullanılan soundlar girdi ülkemize. Aranjörlerimiz internet dünyasını da en etkin şekilde kullanarak yeni soundlar ve ayrı renkler kattı, pop müziğimize. Ama işin gerçeğine gelecek olursak maalesef üreten olma başarısına ulaşmamıza biraz daha zamanımız var. Ben Türk Pop Müziğinin iyi yolda ilerlediğini düşünüyorum.”

“MADENCİ ÇOCUĞUYUM, SANAT HAYATIM TÜRKÜ İLE BAŞLADI”

Saka, müzik serüvenini ise şöyle anlattı:
“Müziğe 2-3 yaşlarında babamın aldığı mızıka ile başladım. Bu eğlenceli yanım çok küçükken yaşadığım yerde belli etmiş kendini. Her gün başka komşunun evine gidip davranışlarımla ve girişken tavırlarımla sempati kazanmışım öyle büyümüşüm elimde mızıkamla. Babam ilkokul dönemimde bir bağlama getirdi eve ve bana çalmayı öğretti. 2 günde bir türkü öğrendim. Bu arada ben hem Zonguldaklıyım hem de bir madenci çocuğuyum. Madencilerin çoğu türkülere ve kültürüne bağlı yaşar. Ben de müziğe doğal olarak türkü ile başladım. Aslımızı asıl yansıtan tür olduğuna inanıyorum, türkülerin. Sonrasında her gün yeni bir türküyle babamı karşılamaya başladım. Ben de şaşırıyordum aslında bu halime ama hoşuma da gidiyordu. Sonra sesimi fark etmeye başladım. Okulda da artık şarkı söyleyen ve enstrüman çalan biri olarak tanındım. Bu olay lise başına kadar devam etti. Lise 2’den sonra gitara merak sardım. O da aldı başını gitti ve oluşumunu tamamlamış, hatta ve hatta müzik aşığı bir adam olduğumu fark ettim. Üniversite dönemimde sayısız konser ve etkinlikte yer aldım. Birçok yarışmada dereceler elde ettim. Radyo programı yaptım. Bu doğrultuda da müziklerimi dinleyicilerle paylaşmak için albüm çalışmalarıma hız verdim.”

‘Hepsi Yalan’ şarkısını kendisi için dönüm noktası olarak gören Saka, parçanın ilgi gördüğüne ve ödül aldığına temas etti. Yeni albümü ‘Şansım Yok’a da değinen müzisyen, şöyle devam etti:
“Bu, 5 şarkıyı içinde barındıran ilk fiziki albümüm. Aranjörüm Erkan İrgi başta olmak üzere ‘Hepsi Yalan’ın da söz yazarlığını yapan Burak Altay ile çalıştım. Büyüyü bozmak istemedim müzikler bana ait ve aynı zamanda albüme de ismini veren ‘Şansım Yok’ şarkısının aranjesi de Erkan İrgi’ye ait. Yapımcılığımı Yılmaz Uyar 3Adım Müzik tarafından üstlendi. Yaklaşık 3 ay gibi bir sürede şarkılarımızı tamamladık.”
Saka, Şansım Yok’un satışlarının da iyi durumda olduğunu; hedeflerin tutturulacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim