Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
Rusya’nın başkenti Moskova’da Kremlin’in yanı başında yeni açılan Four Seasons otelin alış veriş merkezinde Wandi Tasarım Fuarı düzenlendi.

Etkinliğe Rusya’nın Moskova, St. Petersburg, Kazan, Grozny ve Mahaçkale gibi önemli şehirlerden 30’a yakın giysi, takı, parfüm, kozmetik, oyuncak ve hijyenik malzemelerin üretimini yapan markalar katıldı. Ayrıca fuar bünyesinde “Tasarım dersleri”, “Renk uyumu içinde elbise seçimi”, “İslam’da helal ve haram dairesi içinde iş yapmak” konulu seminerler de verildi.

Woman and Islam’ın (Kadın ve İslam) kısaltılması olan Wandi organizasyonu bir yıl içinde 10 farklı etkinlik düzenledi.

Cihan’a açıklamalarda bulunan Wandi Group kurucularından Narmin Niçayeva amaçlarının Rusya’da faaliyet gösteren Müslüman markalarını tanıtmak olduğunu belirtti. “Ana hedefimiz ise Müslüman markalarını sadece Müslümanlar arasında değil daha geniş kitlelere ulaştırarak tanınmasını sağlamak istiyoruz. Çünkü Müslüman girişimciler çok başarılı. Biz bu durumun daha fazla çevreler tarafından bilinmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Fuara katılan “Bahar Accessories” (Bahar Takı) kurucularından Anastasiya Lotoreva Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada, Bahar isminin kulağa hoş geldiğini, etkinlikte yer almaktan memnun olduklarını söyledi.

Fuara izleyici olarak katılan ve moda dünyasında tanınan Rus yazar Marina Tatarskaya fuarın çok renkli olduğunu ve başarılı bulduğunu belirtti. Tatarskaya, “Kıyafet tasarımcıları çok dikkatimi çekti. Ben uzun süredir Müslüman markalarını izliyorum. Yeni koleksiyonlarını ve diğer çalışmalarını sürekli izliyorum. El yapımı takılar benim hoşuma gidiyor. Bu tür ürünlerin burada sergilendiğini görünce çok sevindim. Bayadır bu tarz güzel takı tasarımları görmedim.” dedi.

Irada markasının kurucusu Amina Şabanova beş yıldır piyasada bulunduklarını anlattı. Şabanova, “Biz ilk başladığımızda tesettür elbisesi üreticileri olarak yola çıktık. Ancak baktık ki elbiselerimizi Müslüman olmayanlar tarafından da ilgi ile izleniyor. Bu yüzden ufkumuzu genişlettik. Ve artık muhafazakâr giysi tarzını benimseyenleri hedef kitlemiz olarak görüyoruz. Amacımız kadınları daha güzel yapmak. İlk çıkış yolumuz da müslüman kadınlarını Rusya toplumuna güzel tanıtmak, dinine uygum ve güzel giyinebildiğimizi göstermek.” ifadelerini kullandı.

Fuara misafir olarak katılan Mariya Smotrova tanıtılan tüm markalarda özgün tasarım gördüğünü belirtti. Smotrova izlenimlerini şöyle anlattı: “Buradaki elbiseler sadece Müslüman kadınlar için değil, ayrıca Müslüman olmayan ancak daha muhafazakâr görünmek isteyen bayanlar için de çok uygun.” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim