İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
İstiklâl şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitlerin anlatıldığı "Safahat" adlı tiyatro oyunu, İzmir'in Ödemiş ilçesinde de sahnelendi. Kardelen Eğitimciler Derneği’nin katkılarıyla Özel Birgivi Koleji salonunda sahnelenen oyunu Kaymakam Abdullah Dölek, diğer protokol üyeleri, Ödemişliler ve çevre yerleşim yerlerinden gelenler seyretti. Uğur Uzunok’un yazdığı, Hilali Hasanov’un yönettiği ve Ahmet Yenilmez’in rol aldığı oyun, tiyatro gündüz ve gece olarak iki seans oynandı.

Mehmet Akif ve aile fertlerinin hayatlarından kesitlerle yaşadıkları zamandan günümüze bakışlarının aktarıldığı oyundan sonra bir açıklama yapan Yenilmez, şunları söyledi: "Bu, Türkiye’nin 81 ilinde gösterilen tek oyundur. Millî şairimizi gerektiği gibi tanımıyoruz. Eğer onun Safahat’ını okuyup anlamaya çalışsaydık, belki bugün çektiğimiz sıkıntılara, birbirimizin boğazına yapışıp dünyanın yapamadığı kötülükleri kendi kendimize yapmaya bir son verirdik. Sanatın görevi toplumu terbiye etmek değil, ancak bulunduğu yerden ayna tutmaktır. Genel olarak yasaklara karşı olduğumuz gibi sanatta da yasaklara karşı olmalıyız. Yapılanı beğenmiyorsak, ona katılmadığımızı belirtip bizce nasıl olması gerekiyorsa o şekilde kendimiz yapmalıyız. Değerlerimize sahip çıkalım."

Oyunun ardından tebrik için sahneye davet edilen Kaymakam Dölek de, "Tarihten ders alınmaz ve değerlere sahip çıkılmazsa tarih sürekli tekerrürden ibaret olur." diyerek, Yenilmez'e teşekkür etti. Ahmet Yenilmez ise kendine takdim edilen çiçeği, salondaki asker babası bir seyirciye verip oğlu dönene kadar yatağında durmasını istedi.

Editör: TE Bilisim