Talat Ülker'den 'Nasihat' şiiri Talat Ülker'den 'Nasihat' şiiri
Bursa Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu tarafından düzenlenen şiir dinletisinde, Anadolu’nun milli ve manevi değerlerinde önemli yer tutan Mehmet Akif Ersoy ve Mevlana Hazretleri, okunan şiirlerle anıldı.

    Bursa Devlet Korosu Dede Efendi Salonu’ndaki dinletiye Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcıları Necati Şahin, Lütfi Taşçı, Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Faruk Anbarcıoğlu ve vatandaşlar katıldı.Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Necati Şahin, Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla bir çatı kuruluşu olarak herkese ve her kesime hizmet verdiklerini söyledi.

    Bursa Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Faruk Anbarcıoğlu ise kültür hazinemizin iki değerli mücevherini anmaktan gurur duyduklarını söyledi. Mevlana deyince ilk olarak sema gösterileri, hümanist fikirlerin akla geldiğini dile getiren Anbarcıoğlu, “Mevlana hazretlerinin ruh dünyası, içinde kopan fırtınaları pek konuşulmadı. Fikirlerinin temelinde ilahi aşk, Allah’a kulluk yapmak vardır. Mevlana’daki insan sevgisinde aşkın önemli yer vardır. Ona göre insanın sonsuz olanla irtibat kurabilmesi ancak aşk ile olur. ‘Ne olursan ol, yine gel’ derken, insanlığı hep bir çıkış noktasına çağırmıştır. O asla Müslüman mahallesinde salyangoz satmamıştır. Mevlana, bir dinden uzak olarak yaşayan insanlara, ‘Ey korkuyla cismi kirlenmiş insan, temizlenmek istiyorsan tövbe havuzuna girmelisin’ demiştir. Allah’ı tanıdıkça daha çok seven Mevlana hazretleri, gönül dili sayesinde yüzyıllardır insanları etkilemektedir.” dedi.

    Konuşmaların ardından Mehmet Kantarcı tarafından Hazreti Mevlana’nın hayatını anlatan bir sunum yapıldı. Daha sonra şairler kendi yazdıkları şiirleri ve Mehmet Akif Ersoy ile Mevlana’ya ait eserleri seslendirdi. Şairler iki önemli şahsiyeti mısralarla anlattı. Hamiyet Annaç Akyıldız’ın sunuculuğunu yaptığı programda, Faruk Anbarcıoğlu, Turgut Tüfetçibaşı, Seyfidar Taban, Ömer Ekinci Micingirt, Muhittin Laçin, Nuran Bağlamaç, Muhsin Aktaş, Niyazi Başarır, Bedia Yener, Emin Zeybek, Gönül Aydemir, Yasemin Reyhani Şahbaz, Adil Acar, Armağan Bilgin, Sevim Yakıcı ve Tomris Üner canlı performanslarını sergiledi. Programda sahne alan semazenler de gösterileriyle beğeni topladı.

Editör: TE Bilisim